Datum objave: 11. Veljača 2014

Šibenski Bikarac ipak neće služiti za prihvat otpada iz Trogira

Nina Medić
Nina Medić

Šibenska  Gradska čistoća odbila je da se otpad iz Općine Trogir privremeni dovozi na šibensko odlagalište Bikarac, o čemu su jučer, na službenom sastanku s direktoricom te gradske tvrtke Sanjom Čatlak, obaviješteni  Filip Anđelić, dogradonačelnika Trogira i  Zlatko Rožić, direktora Trogir holdinga,potvrđeno nam je u Gradskoj čistoći.

„Čistoća Šibenik odbila je prijedlog da se smeće iz Trogira doveze na odlagalište Bikarac iz razloga što je to odlagalište namijenjeno isključivo za područje naše županije te nećemo dozvoliti da ulazimo u dogovore sa susjednim županijama koje bi se za taj problem trebale pobrinuti same. Iako shvaćamo njihov problem ostavljamo da to riješe na razini svoje županije“, rekla je Sanja Čatlak, direktorica Gradska čistoće Šibenik.  U  Gradskoj čistoći Šibenik problem vide i u tome što se ne zna koliko dugo bi se Trogirani služili šibenskim odlagalištem iako oni naglašavaju da bi to bilo samo privremeno rješenje jer se trogirsko odlagalište otpada planira sanirati.

Podsjetimo, trogirsko i makarsko odlagalište otpada zatvoreno je u listopadu prošle godine nakon inspekcijskog nadzora. Ministarstvo zaštite i okoliša naložilo im je sanaciju, nakon čega su tri mjeseca svoj otpad dovozili u Split na Karepovac sve dok gradonačelnik Ivo Baldasar nije donio odluku da smeće mogu dovoziti tamo do 7. veljače.

Iz kategorije: Vijesti