Datum objave: 27. Siječanj 2014

TURISTI U POVIJESNOJ JEZGRI:Počela obuka članova udruge "Raspršeni hotel Šibenik"

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije radionice za članove šibenske udruge „Raspršeni hotel Šibenik“ održane su proteklih dana kako bi im se dodatno objasnio način poslovanja raspršenog hotela koji bi trebao biti organiziran do početka ovogodišnje turističke predsezone. Te sve pogodnosti koje dobivaju članovi te udruge. Radionice su održane u sklopu projekta „Raspršeni hotel Šibenik“, a u organizaciji Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i Udruge „Raspršeni hotel Šibenik“. Taj je projekt podržalo Ministarstvo turizma kroz program poticanja inovacija u turizmu, a upravo se uređuje centralna recepcija, tzv. Front office.
Raspršeni hotel je, kako je rečeno interesno povezanih ponuđača smještaja s jedinstvenim upravljanjem, ali iznajmljivači NE gube svoju autonomnost. Oni i dalje ostaju registrirani na isti način kao i do sada i autonomno posluju na isti način kao i do sada. Cilj udruživanja u Raspršeni hotel je dovođenje turista kojima je zanimljiv boravak u staroj gradskoj jezgri.
Raspršeni hotel nudit će im različite usluge smještaj, usluge prijema (kroz organizaciju centralne recepcije); usluge doručka (raspršeni hotel imati će partnera – ugostitelja koji nudi doručak ili će usluge doručka sam organizirati gostima po principu cateringa); restoranske usluge (raspršeni hotel ima partnera koji nudi usluge ručka i večere); zajednički dnevni prostor za goste (biti će organiziran u prostoru centralne recepcije); animacija gostiju u suradnji s agencijom partnerom (organizacija slobodnog vremena gostiju kroz kreiranje itinerera, organizaciju izleta, atraktivnih sadržaja itd.), kako su priopćili organizatori tog projekta. Konzultant je Robert Baćac koji je obnašao različite funkcije u turizmu, a upravljao je i zadrugom Ruralis – zadruga agroturizma i ruralnog turizma Istre.

Iz kategorije: Vijesti