Datum objave: 06. Prosinac 2013

Crni župnik Jozafat dobio ključeve obnovljene crkve sv Nikole

Diana Ferić
Diana Ferić

Goran Prgin, vlasnik NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik predao je danas šibenskom biskupu ključeve crkve sv. Nikole u Mandalini koju je on zavjetno obnovio,a biskup je odmah ključeve dao mandalinskom župniku Jozafatu, crnom svećeniku koji je prije dava mjeseca došao na službu u Mandalinu iz Tanzanije. Mandalinjani ga od milja zovu Jozo i u svemu ga hvale.

Crkva je danas posvećena, a misu, na kojoj su bili brojni Mandalinjani predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.
Ta je crkva tako u funkciji tek 70 godina nakon što je izgrađena. Naime podignuta je Crkva je 1940. I godine, no još nije bila dovršena kada je stradala u savezničkom bombardiranju 1943. „Obnovi sam ovu crkvu znak zahvalnosti Bogu i na spomen Šibenčanima., ali i kako bi pomogao da se život i ljudi vrate u Mandalinu“, kazao je novinarima Goran Prgin.
Na crkvi još treba dovršiti zvonik, a i tu je zadaći Prgin preuzeo na sebe. Obnova crkve koju je on u potpunosti financirao trajala je četiri godine.
Šibenik tako ponovno ima dvije crkve sv. Nikole, zaštitnika djece, djevojaka, ribara i pomoraca što potvrđuje njegov status grada djece i grada koji se sve više okreće moru.

Iz kategorije: Vijesti