Datum objave: 26. Srpanj 2013

Predstavljamo šibenske hostele:U "Splendidu" atrakcija "bajame i čekić"

Nina Medić
Nina Medić

Otvoriti hostel u Šibeniku više nije inovativna ideja, ali napraviti ga originalnim i posebnim sigurno je izazov. U tom izazovu uspjela je obitelj Grubišić koja je otvorila novi hostel u centru Šibenika, Splendido. Prvo što se primijeti kada se uđe u hostel je posebna, obiteljska atmosfera i ugodni ambijentu.  „Najteže nam je bilo usuglasiti želje svih u obitelji. Svi su imali svoje prijedloge, ali smo nekako uspjeli i postigli zajednički dogovor“ ,  objašnjava Zrinka Grubišić, jedna od vlasnica.

Hostel je počeo s radom 1. srpanj. ove godine. Ima 5 soba i ukupno 22 kreveta. Otvoren je cijelu godinu. Stopostotono je popunjen, a gosti su hostelom, kako smo s euvjerili,  jednostavno oduševljeni. I ima ih što oduševiti; u sklopu hostela je istoimeni kafić s terasom na kojoj se poželite "baviti" isključivo hedonizmom. Ako tijekom bavljenja tim teškim poslom ogladnite u sklopu kafića je i prostorija za peku kojom se gosti služe naveliko. Ne možete proći kroz dvorište, a da ne pozdravite maskotu hostela, kornjaču Dragutina ujedno i najviše fotografirani motiv u objektu. Na dolasku gosti dobiju piće dobrodošlice a požele li oprati robu vlasnici će im to napraviti besplatno. „Najviše nas posjećuju mladi backpackeri koji se u prosjeku zadržavaju od jednog do četiri dana. Ima ih svih nacionalnosti, od Europljana: Belgijanaca, Francuza, Britanaca, ali i ovih iz malo udaljenijih krajeva: Japanci, Singapurci, Meksikanci itd.“, pojašnjava nam Zrinka te dodaje „Gosti uopće nisu zahtjevni, dapače, odlični su. Pitaju najviše za izlete na slapove Krke kojima su oduševljeni kao i samim gradom Šibenikom.“ Na gornjoj terasi hostela zatekli smo još jedan nama sasvim običan motiv, ali turistima sasvim nov i neobičan: košara s bademima i čekić. „Mama je to jedan dan tu ostavila slučajno i svi turisti su se željeli okušati u razbijanju badema pa samo to ostavili na terasi za stalno,“ sa smiješkom  priča Zrinka.

Moto da gostu treba dati ono što želi ovdje su ozbiljno shvatili. Nakon ovih tradicionalnih dalmatinskih motiva, dolazak u sobe hostela bio je sasvim drugačije iskustvo. Sobe su uređene moderno i sofisticirano. Najviše se ističu suvremeno dizajnirani kreveti koji su rađeni po mjeri pa su stoga unikatni. Ispred soba zatičemo police s knjigama. „Nedavno smo uveli to s knjigama. Ideja je da gosti ostave svoje knjige gostima koji dođu iza njih i tako u krug,“ pojašnjava nam Zrinka. Ona, kao i ostatak obitelji, uživa u poslu kojim se bavi i to ne može sakriti. S osmijehom i zadovoljstvom priča o obiteljskom poslu, a ima i zašto biti zadovoljna. Hostel se odnedavno počeo oglašavati na stranicama booking.com i hostelworld.com i dobili su najbolje moguće ocjene.

Iz kategorije: Vijesti