Datum objave: 29. Kolovoz 2012

HSP:Vidović, Županović i Pauk žele uništiti"Autotransport"

Diana Ferić
Diana Ferić

vica Zorica, predsjednik Županijskog vijeća HSP -a na današnjoj je konferenciji za novinare optužio gradonačelnika Antu Županovića i njegovom zamjenika Franka Vidovića da likuju zbog toga što je  šibenski "Autotransport" prestao raditi te da žele uništiti tu tvrku  kako bi njezinu profitabilnu prijevozničku  djelatnost preuzeo riječki "Autotrans", a lokalni prijevoz privatni autobuseri. Ustvrdio je da u  tome imaju i potporu šibensko - kninskog župana Gorana Pauka  koji, tvrdi Zorica,  želi zadovoljiti apetite jednog privatnog autobusera kojemu HNK "Šibenik" duguje novac. "Vidoviću je jedini cilj bio maknuti Josipa Burazera Paveškovića te je preko svojih poltrončića stalno stvarao probleme u tvrtki.  Sada budućnost "Autotransporta" riješevaju on , predsjedenik uprave riječkog "Autotransa"  Krmpotić i ministar Linić koji, što mu niti ne zamjeram, želi da Riječani dobiju te profitabilne međunarodne i druge linije šibenskog "Autotransporta" koji u tom slučaju nestaje.  Zar nije čudno da je upravo taj riječki autobuser stalno tužakao Ministarstvu šibenski "Autotransport" kada je ostao bez licence, a sada se pojavljuje kao njegov spasitelj?", istakno je Ivica Zorica

Ishavlio je predsjednika uprave "Autotransporta" Burazera Paveškovišća da je napravio sve da spasi "Autotransport" i da nije kriv što se plan restrukturiranja nije mogao provesti jer je većinski vlasnik u stečaju. Istaknuo je i kako je Pavešković  djelotvornim kontrolama uspio stati na kraj, kako je kazao, lopovima koji su na svakom koraku potkradali tvrtku - vozačima, radnicima u garaži ...  Novinare je zbunio zbog toga što je, govoreći  o toj tvrtki, stalno koristio zamjenicu MI. Na pitanje zbog čega se poistovjetio s "Autotansportom" i kako je tako dobro upućen te  invoviran u stanje u "Autotransportu" odgovorio je da im je kao političkoj stranci stalo da se takvo poduzeće spasi te da su na raznim adresama lobirali za to.

Na Konferenciji je bio i Goran Grguričin, predsjednik GO HSP - a koji je inače i  predsjednik Nadzornog odbora "Autotransporta" i to ne u ime Grada nego u ime većinskog vlasnika, ali se ogradio da je na konferenciji samo u ime HSP i da će se, budući da je tema   "Autotransport" kao političko pitanju samo u tom smislu i izjašnjavati , a nikako kao član NO ni kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Zorica je ustvrdio i da je dogradonačelnik Vidović išao u Ministarstvo financija i tražio stečaj "Autotransporta": "Ima dosta poznatih Šibenčana koji lobiraju u "Vladi" za spas "Autotransporta". To smo radili i mi iz HSP -a tako da smo u kontaktu s nekim mjerodavnim ljudima u ministarstvima koji su bili u čudu zbog takvog Vidovićevog ponašanja.  Pomoćnik  i  glavni tajnik u  ministarstvu pružaju nam  potporu da spasimo "Autotransport", a naš dogradonačelnik traži proglašenje stečaja i to upravo kada su predstavnici "Autotransporta" i radnika u Ministarstvu financija dogovorili model  izlaska iz krize. Potom se javio novinarima i sebe predstavio kao onoga tko spašava "Autotransport". To je ta njegova licemjernost.", tvrdi Zorica .

HSP se zalaže da se "Autotransport" organizira po modelu  poduzeća  "Vodovod i odvodnje" te da u njemu udjele imaju sve jedinice lokalne samouprave u Šibenskoj - kninskoj županiji, a da Grad Šibenik bude većinsku vlasnik. "Vjerujte mi da će to tako i biti i da ćemo spasiti "Autotransport. Zbog toga  će Županovićevo i Vidovićevo likovanje biti kratkog daha.", zaključio je Zorica dodavši da  niti Petar Baranović, drugi dogradonačelnik Grada Šibenika, u vezi s "Autotransportom" ne podržava Županovića i Vidovića.

Iz kategorije: Vijesti