Datum objave: 21. Kolovoz 2012

Odobrena rekonstrukcija događaja vezanog za nestanak Antonije Bilić

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudsko vijeće je Županijskog suda u Šibeniku  odobrilo je  provođenje djelomične rekonstrukcije događaja od 7. lipnja 2011. godine, kada je nestala  Drnišanka Antonia Bilić ušla u kamion Dragana Paravinje. Rekonstrukcija se neće raditi na Čikolskom mostu u Drnišu, gdje je Paravinja ukrcao maloljetnu Antoniju, već samo u kabini kamiona u kojem su se, kako stoji u optužnici, dogodili pokušaj silovanja i ubojstvo. To je odlučeno na današnjem ročištu zatvorenom za javnost kojim je nastavljeno suđenje  Draganu Paravinji (43) kojeg se tereti za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice iz Drniša Antonije Bilić koja je nestala u lipnju prošle godine, ali i za pokušaj silovanja autostoperice iz Omiša Marine Damjan (26) iz lipnja 2010. godine.

Rekonstrukcija u kabini kamiona, koji se nalazi u krugu PU šibensko-kninske,  bit će obavljena 29. kolovoza, a za 31. kolovoza zakazana je rasprava.
Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić je izjavio novinarima  da se presuda Draganu Paravinji očekuje u rujnu ove godine.

Iz kategorije: Vijesti