Datum objave: 16. Kolovoz 2012

Damir Horvatović kandidat za novog načelnika PU šibensko - kninske

Diana Ferić
Diana Ferić

Damir Horvatović, za kojeg se već duže spekulira da  će ga vladajući SDP  postaviti za novog načelnika Policijske uprave šibensko – kninske zaista je jedan od trojice kandidata koji su se  javili na interni natječaj za to rukovodeće mjesto koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Uz njega se natječu dosadašnji načelnik Ivica Kostanić i načelnik Odjela kriminalističke policije Zdravko Sedlar. Sva trojica kandidata sljedećeg utorka pristupit će testiranju u Zagrebu. Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je krajem srpnja interni natječaj za načelnike svih policijskih uprava u Hrvatskoj. 

Damir Horvatović sada  je na mjestu načelnika Odjela za granicu Policijske uprave šibensko – kninske. Prema pouzdanim informacijama nedavno  je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova potpisao odluku  kojom dobiva potrebne kvalifikacije odnosno uvjete  da bi se mogao   natjecati za funkciju načelnika što bi trebalo značiti da će  biti i izabran.
Javnosti je poznat po aferi koja je prije nekoliko godina nastala zbog bloga na interenetu pod nazivom „Šibenska konoba“  na kojem su objavljivani tekstovi u kojima  se nisu samo kritizirali tadašnji HDZ – ovi čelnici u Gradi i Županiji kao i neke druge javne osobe, uz ostalo i novinari,  nego ih se vrijeđalo na način nedostojan javne komunikacije. Sumnja je pala na Horvatovića kao autora tog bloga  zbog čega je suspendiran. Disciplinski sud ga je oslobodio svake  odgovornosti te je kažnjen petomjesečnim oduzimanjem 15 posto iznosa plaće. Poznato je da je nakon prijave protiv anonminog autora tog bloga postupak pokrenulo i Državno odvjetništvo u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti