Datum objave: 05. Lipanj 2012

Ražine tuguju za trojicom poginulih u prometnoj nesreći kod Tromilje

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva dana nakon tragedije Šibenčani su još uvijek u šoku zbog izgubljenih života trjice mladića koji su stradali u stravičnoj prometnoj nesreći  u blizini Tromilje, u nedjelju oko 3.00 sati, piše "Slobodna Dalmacija". Policija još nije službeno priopćila identitet dvojice mladića koji su izgorjeli u zapaljenoj "Opel Tigri" , a poznat je identitet vozača, Tonija Tarle, koji je ispao iz automobila prije nego se on zapalio. Poraj crkve sv. Josipa u gradskoj četvrti Ražinama je i osmrtnica ožalošćene obitelji Tare u kojoj je obznanjena žalosna vijest o tragičnoj smrti njihova sina, brata, unuka i nećaka. Sprovod je najavljen za danas u 17.15 sati na mjesnom groblju sv. Jurja u Donjem Polju., prenosimo iz Slobodne Dalmacije".

Iako na mjestu nesreće nisu pronađeni nikakvi dokumenti koji bi istražiteljima olakšali posao oko utvrđivanja identiteta dvojice suputnika u zapaljenom vozilu, niti se rezultati analize karboniziranih tijela očekuju makar do konca ovog tjedna, mještani Ražina tvrde kako sa sigurnošću znaju tko su poginuli. Nitko, doduše, ne želi govoriti javno zbog razmjera tragedije i pijeteta prema žrtvama i njihovim obiteljima. Nakon što smo mu obećali anonimnost, jedan od mladih Ražinaca iznio nam je svoja saznanja o tragediji.

Bio je omiljen u društvu
- Toni je oduvijek bio za društvo i volio je izlaske. Imao je svoju ekipu u kojoj je bio omiljen i vozio je dobro. Ne mogu ni zamisliti što se dogodilo, ali sam čuo da taj dio ceste uopće nije osvijetljen i da se iz tunela praktički izlazi u potpuni mrak. Možda je taj prijelaz iz tunelske rasvjete na neosvijetljenu cestu bio koban, možda je pukla guma ili je kakav kvar na opelu prouzročio slijetanje... svakakva sam nagađanja čuo... Bilo je i priča da je društvo popilo malo više jer su se opustili na Grdovićevu koncertu na Brodarici... Ipak, Toni je tako dobro vozio, znao je svaki auto u dušu... Sada je sve to nevažno kada ga nema - kazao nam je jedan od gostiju ražinskog kafića. Potvrdio nam je da je te večeri Tonija Taru vidio s još trojicom mladića.

Jedan je bio S. Dž., drugi njegov rođak iz Bosne koji je zaposlen u “Zagrebmontaži” i čuo sam da se trebao oženiti za tjedan-dva. Treći je bio S. V. Kada se pročulo da se dogodila prometna nesreća, puno nas je najprije bilo pomislilo kako je upravo on poginuo u opelu zajedno sa S.Dž.

Znate kako je to kad počnu kolati glasine. Netko je provalio kako S.V. nije došao kući u nedjelju do podne i da su ga roditelji počeli tražiti, a on je, navodno, pozdravio društvo i iz Brodarice, nakon koncerta u “Viva Cuba libre”, otišao prespavati kod jednog prijatelja, a da to nikome u obitelji nije najavio. Do mene je stigla priča kako mu se nije dalo ići u Unešić. I prije je znao tako zalomiti, pa nikome nije bilo čudno... Ako je to točno, možete zamisliti kako je bilo njegovoj obitelji kad se pronijela vijest o tragediji.

Ma to je teška katastrofa i tuga za cijeli Šibenik. Sve su to mladi ljudi... S.DŽ. nije još napunio 30 godina, čak sam čuo da je imao 25. Bio je razveden i iza sebe je ostavio dijete... Nije ni njegov rođak iz Bosne bio puno stariji... tek su trebali početi živjeti - potreseno nam je rekao naš sugovornik., piše "Slobodna Dalmacija". 

Iz kategorije: Vijesti