Datum objave: 09. Svibanj 2012

Župan Pauk: Darku Milinoviću moramo skinuti kapu

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što je službeno rečeno kako županijska organizacija HDZ -a u Šibensko - kninskoj županiji, a to znači i većina izaslanika, nakon odvajanja onih iz Knina, podržava Jadranku Kosor na izborima za predsjednicu/ka  stranke tridesetak šibenskih HDZ - ovaca, uglavnom izaslanika na Općem saboru, okupilo se večeras na skupu u stranačkim prostorijama na kojem se predstavio drugi kandidat za predsjednika - Darko Milinović. Među njima su bili i viđeniji članovi stranke - Novica Ljubičić, dr Željku Burić, Neda Klarić, Tomislav Jukić, Tomislav Ninić, Josip Odak, Sandra Jakelić,  Željku Dulibić, ali i nekadašnji župan Duje Stančić, Zdravko Stančić ili pak Čedo Petrina. Nije međutim bio prvi čovjek županijskog HDZ -a Ante Kulušić. Domaćin Darku Milinoviću bio je Goran Pauk, šibensko - kninski župan i predsjednik GO HDZ -a koji ga je u najavio ishvalio kazavši kako je Milinović bio najuspješniji ministar zdravstva, da je za Šibensko - kninsku županiju i njezino zdravstvo  ." To se mora priznati i Darku Milinoviću moramo za to skinuti kapu"., izjavio je Pauk.

Predstavljajući se kao kandidat za predsjednika HDZ -a Milinović je najviše isticao to kako  se HDZ - moja ujediniti i 25. svibnja pokazati svoje jedinstvo, a kao primjer tog jedinstva naveo je upravo 9. izbornu jedinicu. "To zajedništvo moramo držati kao kap vode na dlanu i to nam svima mora biti primarno.", istaknuo je založivši se obavezno za suradnju sa svim demokršćanskim strankama u Hrvatskoj i stvaranje desnog naspram postojećeg lijevog bloka.

Drugi lajtmotiv njegova govora bio je da demokrćšanstvo u Hrvatskoj zvoni, kako je kazao, na uzbunu:" Nemojte me krivo shvatiti ali moram istaknuti kako je neshvatljivo da su pet prvih ljudi u državi ateisti, a u Hrvatskoj su 87 posto građana vjernici. "Svatko ima pravo na svoje opredjeljenje ali ta činjenica govori da je  "nešto trulo u državi Danskoj" i to je to zvono koje zvoni na uzbunu"., objasnio je Milinović. 

U svom obraćanju nije prozivao izravno niti jednog  drugog kandidata  osim što je, objašnjavajući zašto je on  najbolji istaknuo: "Nisam kao neki koji su kad je Hrvatska bila okupirana i kad je hrvatski narod strepio otišao za Mesićem i Manolićem i rušio prvog hrvatskog predsjendika dr Franju Tuđmana. To je, priznat će te, tada bilo nemoralno.", kazao je aludirajući na Tomislava Karamarka.

Kritizirao je stanje u HDZ - u naglašavajući posebno  kako ne govori o posljednje dvije nego zadnjih 10 godina  tvrdeći kako oni, pošteni članovi stranke, nisu imali pojma o dvostrukom  lancu zapovijedanja, a  lošom odlukom nazvao je i koaliciju HDZ -a s Kerumom, pogotovo u 9. izbornoj jedinici, za koju je on, napomenuo je, kao potpredsjenik stranke doznao u zadnji čas. 

U petak će se šibenskih HDZ - ovcima na isti način predstaviti Milivoj Kujundžić i Drago Prgomet, a u utorak Tomislav Karamarko.  
 

Iz kategorije: Vijesti