Datum objave: 09. Svibanj 2012

Taxi Cammeo još nije dobio dozvolu u Šibeniku, ali u nju ne sumnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Taxi Cammeo već neko vrijeme najavljuju svoj dolazak u Šibenik i to do već kraja ovog mjeseca, no za to još nisu dobili dozvolu. Prema riječima Petra Mišure, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo dobili su zahtjev tvrtke Martinić transport, franšizera tvrtke Cammeo, za izdavanje dozvola za obavljanje usluga taksi prijevoza za 7 automobila koju razmatraju, a rok za odobrenje je 30 dana. To potvrđuju i u poduzeću "Taxi Cammeo". "Naš šibenski partner podnio je zahtjev za sedam dozvola za obavljanje usluge taksi prijevoza na području Šibenika, a ovih dana očekujemo kako će dozvole i dobiti. To će biti naš franšizni brand „Cammeo Taxi Cab“. Potpisom ugovora o primanju usluge franšize, naš partner, šibenski poduzetnik dobiti će cjelokupan know-how, koristiti će sve resurse tvrtke „Taxi Cammeo“, od kojih su najzanimljiviji call centar s jedinstvenim telefonskim brojem, sustav satelitskog praćenja, komputorski sustav „Taxitronic“ za distribuciju vozila, te sve ostale tehničke službe Cammeo grupe. Sva vozila Cammeo taxi caba, baš kao i ona „Taxi Cammea“ lako su prepoznatiljiva i jednoliko su brandirana, postupci za vozače su jednaki, tako da će svi njihovi putnici moći uživati u jednako visokoj, standardiziranoj usluzi. Ujedno, vozači Cammeo Taxi Cab-a također su prepoznatljivi i po karakterističnoj odori.", ističe Miroslav Hoffman, voditelj Službe za odnose s javnošću u toj tvrtki.  
 

Što kažu šibenski taksisti?

Šibenski taksisti okupljeni u sekciju pri Udruženju obrtnika Grada Šibenika i do sada su se žalili na nedostatk posla, pogotovo nelojalnu konkurenciju pa ih dolazak novih taksi prijevoznika, koji tipuju na širu dostupnost te usluge kroz niže cijene, kako doznajemo, nije obradovao. No, Petar Mišura kaže da do sada nisu dobili nikakve pritužbe niti taksista niti Udruženja."Gradsko vijeće je kroz Odluku o autotaksi djelatnosti prihvatilo da izdaje jednu dozvolu za obavljanje autotaksi djelatnosti na svakih započetih 1500 stanovnika  što znači da se mogu izdati ukupno 32 dozvole. Svim postojećim korisnicima koncesije odobreno je produženje. Do sada su izdane tri nove dozvole i još 10  ih je u postupku,  a među njima i 7 za tvrtku Martinić transport.", kažu u tom upravnom odjelu. U "Taxi Cammeu" tvrde kako  smatraju da je taksi prijevoz javni servis koji mora biti dostupan građanima. "Upravo dostupnost je temelj na kojem počiva naša poslovna filozofija, i to je naš imperativ kojem prilagođavamo sve ostale parametre koji jamče da će poslovanje biti materijalno isplativo.", objašnjava Hoffman. 

 Znači li niža cijena i kvalitetnu uslugu?

Građanima je najvažnije da dobiju kvalitetnu, a jeftinu taksi uslugu što je komparativna prednost novih taksi prijevoznika. To posebno priželjkuju  roditelji tinejdžera većina kojih ih sada sami odvoze na događanja i dovoze kući u sitne noćne sate što bi sigurno radije prepustili taksistima, pogotovu po pristupačnim cijenama. No, prema svjedočanstvima nekih Šibenčana koji žive u Zagrebu i imaju iskustva s Cammeom, njihov problem je navodno to što zbog niže cijene žele u jednom pravcu imati što više putnika pa nisu brzi, čime se onda gubi smisao korištenja taksi usluga. Međutim u  "Taxi Cammeou" to  opovrgavaju: "U odgovoru na to pitanje  navest ću da je Specijalizirana agencija za istraživanje tržišta „Heraklea", proglasila  „Taxi Cammeo“ najboljom taksi uslugom u Zagrebu u 2012. godini. U ocjenjivanje su bili uključeni: Taxi Cammeo, Orix taksi, Radio Taxi Zagreb i Ekotaksi. Najboljim su se pokazali vozačio Taxi Cammeo, čija je usluga najkvalitetnija, a prosječna ocjena 86,67 posto. Slijedi Eko taxi, Oryx taxi, a najlošije se plasirao Radio Taxi Zagreb koji je od mogućih 100, osvojio samo 66,54 posto bodova. Želim  napomenuti i  kako je potražnja za našim uslugama u Zagrebu neprekidno raste, što se manifestira i rastom broja vožnji, tako da se, nipošto, nemamo namjeru povući iz Zagreba. Istina je kako u vrijeme vršnih potražnji, u svakom trenutku, primamo između 450 i 600 zahtjeva za vožnjom, koje nismo u mogućnosti obaviti višestruko manjim brojem vozila. Stoga neprestano tražimo odgovorne u Zagrebu da nam se dodijele nove dozvole kako bismo mogli povećati flotu, a time, naravno, zaposliti još više djelatnika.",ističu  u toj tvrtki. 

Iz kategorije: Vijesti