Datum objave: 01. Svibanj 2012

Za razliku od drugih gradova u Šibeniku nema radnički prosvjeda

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik  je među prvima u Hrvatskoj izgubio većinu svojih tvronica, a to znači radnih mjesta pa onda i radnika. Nova radna mjesta se sporo, gotovo nikako ne otvaraju. Nezaposlenih je na šibenskom Zavodu za zapošljavanje i previše ali sve to nije Šibenčanima bio dovoljan povod za priključenje prosvjedima koji se danas, na Međunarodni praznik rada, održavaju u mnogim hrvatskim gradovima. Kako javlja Index.hr prvi svibanj, hrvatski će radnici obilježiti prosvjedujući na ulicama, a Vladu će opomenuti žutim kartonom.

Povorke kreću u 11 sati

Žutim kartonom s natpisom opomena Vladi jer želim posao, plaću i bolji život. Sindikati će i građani započeti prosvjedni skup na Jelačićevom trgu povodom Praznika rada. Povorka će u 11 sati krenuti prema Radićevoj do Markova trga te će pred sjedištem Vlade i Sabora, ostaviti žute kartone kao opomenu pred isključenje. Ubrzani rast troškova života, povećanje cijena struje, plina te porast broja nezaposlenih, samo su neki od razloga nezadovoljstva Sindikata.
"Ovo je prosvjed zbog otpuštanja, zbog najava stečaja, prosvjed zbog neisplate plaća, prosvjed zbog najave izmjena Zakona o radu, prosvjed zbog svega onog zbog čega hrvatski radnik ima pravo i jest nezadovoljan",  istaknuo je sindikalac Krešimir Sever. Na prosvjednu šetnju kojom će se iskazati nezadovoljstvo radom Vlade pozvani su svi građani.
 


"Sigurno je da nismo očekivali da će PDV ići toliko gore, da će cijene ići u nebo a da će minimalna plaća biti na 35.9 posto za osnovne potrebe, a najniža mirovina na 39.3 posto", upozorio je Mladen Novosel iz SSSH. Osim u Zagrebu, sindikati će prosvjedovati i u Osijeku, Karlovci, Kutini, Puli, te Splitu.

Foto: Novi list

Iz kategorije: Vijesti