Datum objave: 30. Travanj 2012

Praznik rada: Danas slavlje na Krki, Jadriji i u Vodicama

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Međunarodni praznik rada danas  će  zaposleni ali i nezaposleni Šibenčani i njihovi gosti organizirano slaviti na nekoliko lokacija. Već tradicionalno, u Nacionalnom parku Krka za besplatni ručak u podne pobrinuli su se lokalni čelnici koji će na čelu sa županom Goranom Paukom dijeliti besplatne porcije prazničkog fažola. Ulaz u NP Krka naplaćivat će se po sniženoj cijeni od 20 kuna, dok je ulaz za djecu besplatan. Posjetitelji će tako, osim po postojećim stazama dobiti priliku prošetati i po novootvorenoj pješačko- poučnoj stazi dugoj osam i pol kilometara.
Na gradskom kupalištu Jadrija organiziran je program za nešto mlađe posjetitelje. Gradska turistička zajednica i Mjesni odbor Jadrije najavljuju bogat program koji počinje od 15 sati. U jadrijskom restoranu dijelit će se grah, a nakon ručka slijedi glazbeni program uz klape Stari prijatelji i Babalubam. Od 21 sat na igralištu počinje disko večer, uz DJ-a Gjuru i Santiaga Batacostu.

Fažol  na Krki, Jadriji i u Vodicama, karanfili u Šibeniku

I Vodičani za Praznik rada najavljuju dobru zabavu. Turistička zajednica Grada Vodica organizira piknik u Rakitnici od 10 sati ujutro, a prethodi mu svečana sveta misa ispred crkve Sv. Ivana s početkom u 9 i 30. U programu će nastupiti Vodiške perlice koje će posjetiteljima demonstrirati tradicionalne običaje spremanja divljeg zelja i pulente, nakon čega slijedi degustacija i zabava uz glazbu klape Godimenti.
Gradska organizacije šibenskog SDP-a na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem ove će godine podjelom karanfila građankama i građanima Šibenika obilježiti 1. svibanj, a svi slučajni prolaznici koji se nađu na Poljani sutra od 10 i 30, dobit će na poklon ovaj cvijet koji simbolizira radnički pokret, ali i ljubav, prijateljstvo te plodnost.

Iz kategorije: Vijesti