Datum objave: 27. Travanj 2012

Policija isključila tri neispravna "Autotransportova" autobusa

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija nam je u svom priopćenju opovrgla da je tehničku ispravnost autobusa danas kontrolirala u vrijeme kada su putnici bili u njima te da je to utjecalo na zbrku u autobusnom prometu u Šibeniku. Kažu da je riječ samo o tri autobusa šibenskog "Autotransporta" i da su sva tri, kako se pokazalo,  tehnički neispravna. "Policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik tijekom svojih redovnih zadaća kontrole i nadzora prometa na cestama izvršili kontrolu tehničke ispravnosti. Kontrolirali su  ukupno 8 autobusa od kojih su 3 autobusa vlasništvo ATP Šibenik dok je 5 autobusa u vlasništvu drugih prijevozničkih tvrtki,  a koji su po policijskim službenicima odvedeni na izvanredni tehnički pregled u Stanice za tehnički pregled vozila. Izvršenim nadzorom je utvrđeno da su sva 3 autobusa prijevozničke tvrtke ATP Šibenik tehnički neispravna zbog čega su isključeni iz prometa dok je svih 5 autobusa drugih prijevozničkih tvrtki tehnički ispravno. Što se tiče taktike i načina postupanja odnosno zaustavljanja navedenih autobusa od strane policijskih službenika svi autobusi su zaustavljeni u vrijeme kada se u njima nisu nalazili putnici.", stoji u priopćenju. Naši izvori na Autobusnom koldvoru su nam jutros kazali da je riječ o petnaestak autobusa za koje su imali pritužbe putnika, zbog policijske kontrole.

Objavljeno u 13.30: Zbog kontrole tehničke ispravnosti koju je jutros provela šibenska policija iz prometa je  isključeno petnaestak autobusa šibenskog Autotransporta, a žrtve su bili putnici koji su morali napusiti te autobuse i čekati  između  jednog i dva sata zamjenski prijevoz što je izazvalo i kaos i njihovo opravdano nezadovoljstvo. Kako doznajemo od Paveškovića, direktora  "Autotransporta" i oni su iznenađeni takvim načinom kontrole u kojem su stradali putnici: " Svjestan sam toga da policija na to ima pravo i da se mi tu nemamo što žaliti, ali mi se  čini da je možda postojao neki drugi način da takvu kontrolu provedu kako ne bi trpjeli putnici. Naravno da smo danas imali puno neugodnosti. Dolazili su nam iznervirali putnici i negodovali zbog toga što su proživjeli i što nisu mogli na vrijeme autobusom stići gdje su planirali i za što su uredno platili kartu. Zbog toga se ispričavamo svima koji su se našli u takvoj situaciji. Napravili smo sve što smo mogli da osiguramo zamjenske autobuse ali nam je za to trebalo i do dva sata", kaže Pavešković.
Kako doznajemo, policija je provela kontrolu nakon što je dobila prijavu da točno određeni "Autotransportovi" autobusi nisu ispravni ali su kontrolirali navodno, i autobuse ostalih prijevoznika na isti  način. Prijavu je policiji poslao navodno jedan djelatnik "Autotransporta". 
Zbog kaosa koji je nastao nakon što su putnici morali napustiti autobuse u koje su se ukrcali ni krivi ni dužni ispaštali su i zaposlenici Autobusnog kolodvora koji s "Autotnasportom" nemaju veze. Putnici su dolazili kod njih i prosvjedovali, a oni su svatkom tko je htio, vratili novac za kartu i smireno ih upućivali na druge autobusne linije kako bi došli na svoja odredišta.  

Iz kategorije: Vijesti