Datum objave: 21. Travanj 2012

Novi grafiti posvećeni 113. šibenskoj brigadi i košarkašima Šibenke

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dok nepoznati vandali iz dosade, zloće ili pak čiste objesti šaraju po spomen obilježjima u Spomen parku na Šubićevcu, skupina mladih Šibenčana svoju kreativnost odlučila je pametnije iskoristiti. U proteklih nekoliko dana nastala su tako dva prekrasna grafita na Baldekinu i Vidicima, jedan je posvećen braniteljima i slavnoj 113. šibenskog brigadi, a drugi legendarnoj postavi KK Šibenke iz 1983. godine.
Mural na Vidicima ideja je dvojice Šibenčana Marka Antunovića i Kreše Relje koji su uz pomoć studenata treće godine likovne akademije u Zagrebu Karla Plahineka i Lovre Vudraga naslikali motiv iz najslavnijeg šibenskog ratnog podviga „Oba dva oba su pala“ i grb 113. šibenske brigade. Veliki grafit skoro je dovršen i krasit će zid na Vidicima kao trajni podsjetnik na ratne dane u Šibeniku i okolici.
Mladi Funcuti koji su nedavno oduševili oslikavanjem pothodnika kod sportske dvorane na Baldekinu, nastavljaju s izradom grafita sportske tematike. Najnoviji mural prikazuje slavnu postavu Košarkaškog kluba Šibenka iz 1983. godine, a od jučer krasi zid pokraj ulaza u dvoranu.

Iz kategorije: Vijesti