Datum objave: 18. Travanj 2012

Šibenik sudjeluje u zajedničkoj akciji čišćenja Hrvatske

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Akcijom čišćenja divljih odlagališta smeća od vojarne Bribirskih  knezova prema kanalu sv. Ante najavljenom za subotu, 21. travnja od 9 sati, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika pridružuju se  kampanji Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, koja će ove subote okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja Hrvatske.

Poziv građanima

Čistit će se dio na kojem uskoro počinje uređenje šetnice u kanalu sv. Ante. Postojeća staza je prilično neuređena i na dijelovima prepuna smeća i starog otpada, a o toj temi smo već pisali OVDJE.
U akciji čišćenja će, uz gradska poduzeća te obrazovne i kulturne ustanove, sudjelovati učenici Srednje strukovne škole, volonteri festivala i Šibenska gradska straža, a Turistička zajednica je poziv za sudjelovanjem uputila i drugim udrugama civilnog društva s područja Šibenika. Akciju će kao sponzori poduprijeti Solaris, koji će pobrinuti za hranu, te Konzum koji će osigurati dovoljnu količinu vode za sve sudionika akcije.

Iz Gradske uprave ovim putem pozivaju sve građane da sudjelovanjem u subotnjoj akciji na čišćenju divljeg odlagališta još jedanput potvrde činjenicu kako je  čist okoliš pravo i obaveza svih nas, a uključenjem u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.
 

Iz kategorije: Vijesti