Datum objave: 18. Travanj 2012

Humanitarni party za napuštene životinje

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenska udruga mladih u sklopu dugogodišnjeg projekta „Šibenski prijatelji“ u petak, 20. travnja organizira humanitarni „benefit party“ za napuštene životinje u Gradu Šibeniku i okolici.
Za glazbu je zadužena ekipa Bass Matters Crew koja će besplatno u dolačkom caffe baru Skipper uveseljavati sve prisutne pozitivnim ritmovima, kao nagradom za dobrotu i požrtvovnost, a na ulazu će biti postavljena kasica za skupljanje novčanih donacija za pomoć napuštenim životinjama.

Ovaj party u ŠUM-u organiziraju zbog nedovoljnih financijskih sredstava za pokrivanje osnovnih troškova poput cijepljenja, čipiranja i steriliziranja životinja, a mnoge od njih u sklonište stižu ozlijeđene i bolesne i potrebno ih je liječiti.

ŠUM je u posljednje dvije godine pokrenuo brojne akcije za pomoć napuštenim životinjama, a skrbili su i trajno udomili njih više od dvjesto.
S obzirom na to da se projekt financira isključivo putem humanitarnih akcija te donacija građana i građanki ŠUM-ovcima uvijek treba pomoć u vidu hrane, lijekova i toplog doma za životinje.
Sve životinje o kojima skrbe smještene su u domovima volontera, a u ŠUM-u provode edukaciju građana o dobrobiti životinja, posebice kućnih, te promoviraju pozitivne prakse nenapuštanja životinja. Također djeluju kao Info centar za napuštene životinje na području grada Šibenika, a svi uključeni u projekte su isključivo volonteri i volonterke.
Podržite ovu humanu akciju i s kojom kunom viška za kasicu-prasicu navratite u Skipper u petak navečer.

Iz kategorije: Vijesti