Datum objave: 17. Travanj 2012

Tribina povodom otvaranja Spomen sobe Domovinskog rata

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Članovi Šibenskog građanskog foruma danas u Gradskoj knjižnici organiziraju tribinu na kojoj će biti predstavljen projekt uređenja spomen sobe Domovinskog rata šibenskog kraja, ideja člana ŠGF-a Zorana Lučića Luce.
Lučić smatra da je sramota da Šibenik 18 godina nakon završetka rata još nema takav muzej, iako spomen sobe imaju gotovo svi hrvatski gradovi pogođeni ratom poput Dubrovnika, Vukovara, Knina, Zadra...
Na večerašnju tribinu koja počinje u 19 sati, osim građana Šibenika, pozvani su članovi Udruge roditelja poginulih branitelja, vojni zapovjednici, hrvatski branitelji te svi pravni i politički subjekti.
ŠGF namjerava od Grada Šibenika tražiti adekvatnu lokaciju za Spomen sobu, a kao jedan od mogućih prostora spominje se i prizemlje ležećeg nebodera na Baldekinu, bivši vojni prostor koji je Grad Šibenik zatražio na korištenje je od državne Agencije za upravljanje imovinom. Prostorije se nalaze iza spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata na Baldekinu. Iz ŠGF-a svečano otvaranje Spomen sobe najavljuju 16. rujna ove godine, na obljetnicu početka Bitke za Šibenik.
 

Iz kategorije: Vijesti