Datum objave: 11. Travanj 2012

Petrina izvrijeđao predsjednike Općinskog i Vrhovnog suda

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Primoštenski načelnik Stipe Petrina, koji je upravo zbog svog osebujnog (ponekad i prostačkog) načina komuniciranja sa službenim osobama, stekao epitet kontroverznog načelnika, danas je poslao medijima priopćenje s preslikama dopisa u kojem nastavlja s istom praksom vrijeđanja službenih osoba. Dopise je poslao Predsjedniku Općinskog suda u Šibeniku, Ljudevitu Zoričiću, predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu i načelniku Policijske uprave Šibensko-kninske Ivici Kostaniću. Zoričića Petrina nizom uvreda naziva „šupkom, govnom od čovika i smradom od predsjednika suda“, a njegovu zapisničarku „pristranom prasicom“. Predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu savjetuje da dade ostavku jer „je držao glavu u pijesku dok kriminalci, zločinci i slična gamad zauzimaju sudačka mjesta.“
Razlog njegovog dopisa je jučerašnji događaj u Primoštenu kad je, kako kaže Petrina „definitivno potvrđeno da je u Hrvatskoj na snazi inkvizicijski fašizam za koji su zaslužni svi oni kojima su dopisi proslijeđeni. “
Podsjetimo, protiv Petrine je policija jučer podnijela Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, jer je vrijeđao ovršitelja Općinskog suda u Šibeniku i policajce koji su nakon sudske odluke, spojili na vodovodnu mrežu kuću Primoštenca Branka Smoljića za koju Stipe Petrina smatra da je izgrađena bespravno.
Među dopisima je i onaj komunalnog redara Općine Primošten u kojem stoji da Vodovod i odvodnja i vlasnik kuće Branko Smoljić, imaju rok od 3 dana da uklone vodovodni priključak, koji je postavljen bez odobrenja Općine Primošten na javnoj površini. Ukoliko se na ovu Odluku ogluše, uklonit će ga drugi izvođač o trošku Vodovoda i vlasnika sporne kuće.
S obzirom da je Stipe Petrina priopćenje s dopisima poslao medijima želeći da ona budu dostupna javnosti, u fotogaleriji donosimo dokumente onakve kakvi su stigli na e-mail adrese naše redakcije.

 

Iz kategorije: Vijesti