Datum objave: 02. Travanj 2012

Loza traži akcijski plan spašavanja od institucionalne devastacije Županije

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Članovi političke platforme Loza potaknuti sveopćim stihijskim napadom na preostale institucije u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, koji je ovih dana kulminirao gašenjem Carinarnice Šibenik, traže od predsjednika Županijske skupštine sazivanje Izvanredne sjednice na temu revizije ugašenih preostalih institucija na prostoru Županije te donošenje akcijskog plana spašavanja od institucionalne devastacije Šibensko Kninske Županije.
Također, od saborskih zastupnika s prostora Županije Šibensko Kninske , poglavito onih koji pripadaju saborskoj većini koja podržava Vladu premijera Zorana Milanovića, traže da nakon ignoriranja bivše Vlade RH, s novom uspostave komunikacijski kanal kako bi se dobila jasnu sliku po pitanju budućeg institucionalnog položaja Šibenika i Šibensko Kninske županije.
„Ovo treba provesti neodgodivo poglavito ako se zna da će Vlada RH do 30. rujna 2012. utvrditi prijedlog mjera za ostvarivanje ciljeva decentralizacije, administrativnog, funkcijskog i fiskalnog preustroja te potrebno vrijeme, financijske i ostale resurse potrebne za provođenje cjelokupnoga procesa decentralizacije. Dosadašnju praksu naše lokalne pasivnosti potrebno je prekinuti i aktivno se uključiti u najavljeni proces“, poručili su članovi platforme Loza na čelu s Ivicom Ledenkom.

Iz kategorije: Vijesti