Datum objave: 29. Ožujak 2012

„Crni“ nogostup još nije uklonjen, Grad neće platiti radove

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nogostup od „Vanjskog“ do Poljane  koji je uređen prošlog proljeća, za što je iz gradske blagajne potrošeno 750 tisuća kuna, ubrzo je pocrnio zbog nekvalitetnog kamena. Već u rujnu iz Gradske uprave izjavili su da loše urađene radove tvrtki Sarađen neće platiti dok sporni nogostup ne bude saniran, a crni prljavi kamen zamijenjen novim.
Ipak, do danas se ništa nije pomaklo s mrtve točke, osim što je nogostup naočigled sve tamniji i prljaviji, pa je nezavisnog gradskog vijećnik Antu Gašperova Čaću zanimalo je li Grad platio taj kamen i kakva je sudbina crnog nogostupa u centru grada. „Dobio sam informaciju da je kamen bio kod vas na stolu i da ste mu dali prolaznu ocjenu. Zašto nije provedena inspekcija prije nego što se krenulo u radove?“, upitao je Čaće gradonačelnika Antu Županovića.
„Istina je da sam pregledao i odobrio kamen prije no što su radovi počeli, no očito se nije radilo o istom uzorku kamena koji je kasnije postavljen. Pokušali smo ga prati i izbjeljivati, no ništa nije pomoglo. Stručnjaci tvrde da kamen nije pilan iz kvalitetnog bloka već iz nekog površinskog, a naš stav je i dalje isti: pločnik se mora promijeniti i to o trošku vlasnika“, kazao je gradonačelnik te dodao da pločnik do dana današnjeg nije plaćen. „U dogovoru s izvođačem odlučili smo da će se postaviti novi, kvalitetniji kamen. Ukoliko oni to nisu u stanju napraviti, Grad će platiti nekom drugom da obavi taj posao“, kazao je gradonačelnik, no i dalje nije poznato kad će radovi početi s obzirom da je nova turistička sezona pred vratima.

Iz kategorije: Vijesti