Datum objave: 19. Ožujak 2012

Cijene Gradskih vrtića skaču za 25 posto

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Boravak djece u šibenskim Gradskim vrtićima uskoro poskupljuje u prosjeku 100 kuna ili 25 posto ovisno o  vrtićkom programu. Nakon zahtjeva Upravnog vijeća Gradskih vrtića, gradonačelnik Šibenika Ante Županović je sa danas održanog kolegija uputio Gradskom vijeću na odluku ovaj prijedlog. Upravno vijeće Gradskih vrtića ovu odluku obrazlaže činjenicom da se cijena boravka u vrtićima nije mijenjala 12 godina, a cijene istih usluga su u susjednim gradovima Vodicama, Drnišu, Kninu i Primoštenu skuplje nego dosad u Šibeniku. Također, iz Uprave Gradskih vrtića tvrde da više nisu u mogućnosti primjenjivati Državne pedagoške standarde poput kupnje nove opreme i uređenja vanjskog i unutarnjeg prostora vrtića, jer većina novca ide na pokrivanje osnovnih potreba poput prehrane, grijanja i zadovoljavanja tehničke sigurnosti i higijenskih uvjeta.
Tako će, ukoliko šibensko Gradsko vijeće prihvati ovaj prijedlog, gotovo svi vrtićki programi biti skuplji. Cjelodnevni 9,5- satni program jaslica umjesto dosadašnjih 420 koštat će 500 kuna, dok će cjelodnevni vrtićki program umjesto 400 iznositi 500 kuna. Za 20 kuna poskupljuje poludnevni 5,5-satni vrtićki program sa 230 na 250 kuna, a cjelodnevni vrtićki programi obogaćeni dramsko-scenskim sadržajima umjesto 430 od sad koštaju 500 kuna. Cijena vrtića uz rano učenje engleskog jezika ostaje ista kao i do sad i košta 700 kuna mjesečno, kao i vrtićki programi katoličkog- vjerskog odgoja po cijeni od 500 kuna.
Usporedbe radi, cijena cjelodnevnog vrtićkog programa za djecu u Zadru i Splitu košta 700 odnosno 480 kuna, dok u Kninu i Drnišu iznosi 500 kuna, kao i ubuduće u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti