Datum objave: 12. Ožujak 2012

Odmetnuti županijski HSP-ovci okupljeni u platformu „Loza“

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Bivši članovi HSP-a Šibensko-kninske županije, koji su uoči parlamentarnih izbora u prosincu, napustili stranku zbog, kako su kazali, "nedemokratskih procesa koji se u stranci odvijaju pod vodstvom Danijela Srba, odlučili su se za nastavak političkog djelovanja kroz nestranačku platformu „Loza“. Bivši predsjednik šibensko-kninskog HSP-a Ivica Ledenko kazao je danas kako je nova platforma nestranačka i okuplja „odmetnute“ HSP-ovce iz županijskih mjesnih odbora, općinske načelnike, ali i nestranačke ljude koji su se na lokalnim izborima 2009. kandidirali kao nezavisni kandidati. Loza se zasad sastoji od 14 povjerenstava kojima se priključilo 95 posto od 350 članova koji su napustili stranku prošle godine.
„Nećemo ići u regionalne opcije i u koalicije s regionalnim političkim strankama, fokusirat ćemo se na predstojeće lokalne izbore, iako budno pratimo zbivanja na konzervativnoj političkoj sceni u Hrvatskoj“, kazao je Ledenko dodavši da će kralješnicu „Loze“ činiti mjesni, općinski i županijski vijećnici koji su istupili iz HSP-a, a među njima su načelnici Općina Unešić i Ružić i predsjednik općinskog vijeća Općine Promina. Kazao je da su platformu nazvali „Loza“, jer su oni, kao i ta biljka žilavi, tradicionalni i spremni Šibensko-kninskoj županiji vratiti nekadašnji sjaj.
Podsjetio je da je Šibenik početkom prošlog stoljeća prednjačio po broju stanovnika i industrijskoj razvijenosti, a danas smo po BDP-u na samom začelju, kao 18. županija u Hrvatskoj.
U ime platforme „Loza“ danas su osim Ledenka govorili i Tanja Radić Lakoš te bivši predsjednik kninskog HSP-a Tomislav Čolak.
Istaknuli su da će im u fokusu djelovanja biti sprečavanje sustavnog propadanja Šibensko-kninske županije koje dodatno pospješuju i saborski zastupnici s ovog područja koji u Saboru glasuju po nalogu vrha njihove stranke.

Iz kategorije: Vijesti