Datum objave: 11. Siječanj 2015

BK Fortica uspješno organizirao nacionalno prvenstvo u ciklokrosu na Ćipinoj livadi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je danas bio domaćin natjecanju u ciklokrosu za titulu prvaka Hrvatske koje se održalo na Ćipnoj livadi na Vidicima, a sudjelovalo je više od 100 natjecatelja. Organizator je bio BK Fortica. Bilo je to atraktivno i za natjecatelje naporno natjecanje jer su se bicikle i gurale, ali i nosile na rukama preko prepreka.
Najviše uspjeha imali su Vodičani, BBK Orlov krug jer su Joško Fržop i Ante Saratlija postali prvaci države u svojim disciplinama, a članovi Fortice Josip Juras i Diana Vrdoljak osvojili su srebrne medalje. Natjecanje je bilo odlično organizirano, a medaljje su pobjednicima podijelili šibenski gradonačelnik Željko Burić i direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole.

Kod početnika A slavio je Carlo Jurišević (BK Rijeka), početnika B Oliver Gojković (BK Zadar), a početnika C Matija Trstenjak (BK Mura Avantura). U istoj je kategoriji član Fortice Josip Juras stigao do srebrne medalje. Kod početnika najbrža je bila Tea Šintić iz BK Zadar.
U konkurenciji kadeta pobjedu je odnio Viktor Potočki (KD Rog Ljubljana), a kod kadetkinja Nina Dokoza (BK Zadar). Kod žena najbrža je bila Gloria Musa iz S.C. Valle Seriana-CeneA.S.D, Hrvatica koja vozi za talijansku ekipu. Treća je bila njena klupska kolegica Alessandra Musa, dok je drugo mjesto pripalo Šibenčanki Dijani Vrdoljak, članici Fortice.
Kod juniora najbrži je bio Marin Zorko iz BBK Šišmir Samobor, a drugi je bio Tribunjac David Jabuka koji vozi za Zadrane. Kod mlađih seniora Mateo Franković iz BK Meridiana Kamen Teama bio je najbrži, a u kategoriji elite Filip Turk (BBK Šišmiš Samobor).U dvije od tri veteranske kategorije pobjedu su odnijeli Vodičani, vozači Orlova kruga. Joško Fržop državni je prvak u kategoriji veterani B (40-50 godina), a Ante Saratlija veterani C (više od 50 godina). Kod veterana A slavio je Jurica Galić iz BK Montes.

 

Iz kategorije: Sport