Datum objave: 14. Prosinac 2014

Uspjeh mladih šibenskih taekwondoista:Tri zlata, jedno srebro i tri bronze

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi taekwondoisti iz šibenskog kluba Dalmatino osvojili su 3 zlata,1 srebro i 5 bronci u olimpijskom taekwondou za kadete na Adidas kupu koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu. Na turniru je nastupilo 574 natjecatelja iz 5 zemalja i ukupno 44 kluba.
Zlatne medalje je osvojilo troje natjecatelja: Filip Šumera u kategoriji mlađih kadeta do 47 kg, Ira Lambaša u konkurenciji do 36 kg, te Tereza Berač.Filip je zlato uzeo pobjedama nad trojicom predstavnika Zagreba. Prvog je pobijedio 7:1, drugog 12:0, a u finalu je porazio Matej Hunjadija iz zagrebačke Dubrave s 10:4.Ira Lambaša je u finalnoj borbi porazila Emmu Tomičić iz kluba Casper rezultatom 12:1 i time osvojila zlatnu medalju.
Tereza Berač je za osvajanje zlata porazila 3 protivnika, a u finalu Melani Mihalić iz Dugog Sela.

Srebrnu medalju je osvojila Lucija Desanić u kategoriji o 39 kg i to pobjedama nad tri protivnika, dok je u finalu izgubila 6:3.Lana Lokas je u kategoriji do 30 kg osvojila brončanu medalju, kao i Melanie Matić u kategoriji do 47 kg.Do medalja nisu stigli Danijel Aralica, Ante Jurišić, Jere Gašperov i Lucija Roško, unatoč pobjedama jer su porazima zaustavljeni u daljnjim kolima natjecanja.Na turniru su natjecatelje pratili treneri Zoran Huljev i Ivana Lambaša.

Za uspjeh na ovom natjecanju posebno je zaslužan Gradski parking d.o.o. koji je stalni pratitelj natjecanja šibenskih taekwondoista.

 

Iz kategorije: Sport