Datum objave: 27. Listopad 2014

Uspjeh Ivana Letice i Marina Mrša na turniru u low kicku u Kutini

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Letica u konkurenciji juniora do 67 kg i Marin Mrša u konkurenciji seniora do 91 kg članovi "Dalmatina" osvojili su zlatne medalje na tradicionalnom, međunarodnom turnir za juniore i seniore u low kicku koji je po 18. put proteklog vikedna održan u Kutini. Nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Hrvatske.

 

Ivan Letica se u polufinalnoj borbi susreo s Vjekoslavom Vujanićem iz Osijeka kojeg je porazio nokautom u prvoj rundi. Protivnik je pokušao pružati kvalitetan otpor, ali je odlična ručna tehnika presudila u ovom meču. Nizom udaraca Ivan je prisilio suca na treće odbrojavanje, što znači pobjedu tehničkim nokautom.

 

Ivana je u finalu dočekao Mihael Haller, protivnik koji je bio nešto niži i čvršće konstitucije, ali je nakon kombinacije ručnih i nožnih tehnika i njega Ivan poslao na pod. Prvo su uslijedili nožni udarci iz okreta , a potom snažan aperkat u tijelo, od kojeg je protivnik pao. Ovom pobjedom je Ivan osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju

 

U konkurenciji seniora nastupio je Marin Mrša i to nakon duže pauze zbog ozljede noge. Iako dobro pripremljen, kod Marina je prisutan nedostatak borbi, upravo zbog navedene ozljede.

U prvoj borbi Marin je pobijedio na bodove Dejana Bušića iz kluba Armus iz Zagreba, dok je u finalnoj borbi jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio, vrlo nezgodnog, Romana Ahmetagića, iz kluba Croatia  iz Siska što je bilo više nago dovoljno za prvo mjesto i zlatnu medalju, priopćio je Damir Lambaša, trenek "Dalmatina"

 

Iz kategorije: Sport