Datum objave: 26. Kolovoz 2014

Čestitke Šibenčana na bronci vaterpolista u omiljenom kafiću izbornika Ivice Tucka

Nina Medić
Nina Medić

Još jedan veliki uspjeh hrvatske vaterpolske reprezentacije, bronca s nedavno održanog FINA Svjetskog kupa održanog u Kazahstanu slavio se danas i u Šibeniku, rodnom gradu Ivice Tucka, izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije kojeg smo jutros zatekli u njegovom omiljenom kafiću Giro espresso. Čestitke su dolazile sa svih strana pa je Tucak jutros bio glavna 'zvijezda' u popularnom Giru, a na vidljivom mjestu u kafiću objesili su brončanu medalju.

„Giro je lokal u kojem se ja osjećam kao doma i posjet njemu spada u moje svakodnevne rituale. Tu su moji prijatelji i volim boraviti ovdje, a kako sam vlasniku obećao da ću se vratiti s medaljom tako da smo je i ostavili da stoji tu u kafiću. Giro je jednostavno dio mog svakodnevnog života kada boravim u Šibeniku“, kazao nam je Tucak.

Iskoristili smo priliku i pitali ga za komentar, s obzirom da je brončana medalja s FINA Svjetskog kupa treća je medalja sa svjetskih natjecanja u posljednjih nešto više od godinu dana.

 „Smatram da je ovo sjajan rezultat s obzirom na okolnosti kojima je on ostvaren. Time mislim da smo na svjetski kup išli s bitno pomlađenom reprezentacijom, bez šest najboljih igrača i baš zbog toga ovaj rezultat ima veliku težinu. Još kada uzmemo u obzir da smo pobijedili reprezentaciju SAD-a i reprezentaciju Australije koje su došle u kompletnom sastavu. Meni je drago zbog tog kontinuiteta osvajanja medalja na velikim natjecanjima, a još mi je draže što su ti mladi igrači pokazali da hrvatski vaterpolo ima budućnost i to je naš najveći uspjeh.

Naravno de je ovo i veliki uspjeh u mojoj izborničkoj karijeri jer u zadnja četiri velika natjecanja imamo tri medalje, dvije bronce i jedno zlato te peto mjesto na Europskom prvenstvu gdje smo za dlaku ušli u borbu za još jednu. Prema tome meni kao izborniku to je zasigurno poticaj za daljnji rad, a i definitivno se puno bolje vratiti sa natjecanja s medaljom“, ispričao nam je Tucak  ispijajući jutrošnju kavu.

Iz kategorije: Sport