Datum objave: 27. Lipanj 2014

Dario Šarić izabran na NBA draftu: Izašao s grbovima Hrvatske i Šibenskih Funcuta

Nina Medić
Nina Medić

Šibenčanin Dario Šarić odabran je kao 12. izbor NBA drafta Orlando Magica, ali je odmah proslijeđen u Philadelphiju. Ovakvim raspletom postao je najbolje plasirani Hrvat na NBA draftu ikad, nadmašio je 22. izbor Zorana Planinića 2003. godine. Šarić je na draft izašao u sakou na čiju je podstavu stavio dva grba - hrvatski te grb Funcuta, prenosi Index.

No, kako je prije izlaska na draft potpisao ugovor s turskim Efesom, Šarića se u NBA ligi može očekivati tek za dvije godine, iako postoji mogućnost odlaska i nakon godinu dana. Šarić smatra da je ovakav slijed najbolji izbor za njega. Na velikoj večeri pojavio se u odličnom raspoloženju. On u NBA showu već odlično pliva.

 "Moj san je NBA liga, ona mi je na prvom mjestu, ali odabrao sam drugačiji način. Igrao sam u trećoj hrvatskoj ligi, pa u drugoj, pa u prvoj. Nakon toga sam tri sezone proveo u regionalnoj ABA ligi i mislim da je najbolje da odigram još dvije sezone u Turskoj. Nakon toga ću bit spreman za NBA", izjavio je Šarić.

 "Mislim da je za mene bolje da provedem još dvije sezone u Europi, mislim da je najbolje ići korak po korak. Ali, ako se pokaže šansa da završim to nakon samo jedne sezone, zašto ne. U svakom slučaju, najdulje ću ostati u Europi još dvije godine. Nakon toga 100 posto dolazim u klub koji će me izabrati na draftu. Vjerujem da ću s 22 godine biti spremniji da se probijem u startnu petorku. I sada sam spreman za NBA, ali mislim da mi treba još iskustva da podignem svoje košarkaške vještine i tijelo na višu razinu kako bih se borio da postane jedan od najboljih igrača", zaključio je 20-godišnjak.

Iz kategorije: Sport