Datum objave: 16. Travanj 2014

Loš dan za šibenske košarkaše - izgubili i GKK Šibenik i Jolly JB

Diana Ferić
Diana Ferić

Košarkaši GKK Šibenik izgubili su sinoć na Baldekinu od Zagreba rezultatom 80 : 86, no unatoč tomu uz njih su o kraja bili navijači Funcuta. Filip Vukičević odigrao je odličnu utakmicu. Ubacio je 23 poena, a tome pridodao pomalo nevjerojatnih 22 skoka Ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu, piše na Facebook stranici simpatizera tog kluba.
„Htio bih se zahvaliti našim vjernim navijačima koji su uz nas i kad dobivamo i kad gubimo i molim ih za strpljenje, jer ovo je dugoročni projekt „, kazao je je nakon utakmice Vukičević.

Cibona je u petom kolu Lige za prvaka bez ozlijeđenog Darka Planinića ugostila šibenski Jolly i na krilima Darija Šarića došla do četvrte pobjede, piše portal Crosarka.hr.
Vukovi su uspavano ušli u susret i prvi koš iz igre postigli tek nakon četiri i pol minute igre nakon Šarićeva dva uzastopna skoka u napadu. Efikasni nisu bili ni gosti, stoga su domaćini vrlo brzo preuzeli vodstvo i na prvi predah otišli s vodstvom od 18:15.

U drugoj četvrtini Šibenčani su lošoj igri u napadu pridodali i lošu obranu te vrlo brzo padaju u zaostatak od 13 koševa razlike, Šarić s 13 poena i Ivan Siriščević s deset radili su prednost, dok je kod gostiju raspoložen bio jedino Luka Katura koji je pred sam kraj smanjio zaostatak na devet poena.
Na početku treće četvrtine Šarić pogađa šut za 43:32 i nakon toga uslijedila je serija preporođenih gostiju od 13:2 i Jolly je došao do izjednačenja kad su već svi mislili da će se utakmica prelomiti. Dobra rola mladog Marka Arapovića opet je Cibose odvela na sedam razlike, ali u 28. minuti uporni gosti opet se vraćaju.

Ipak, to je bio posljednji trzaj Jollyja koji se u posljednjoj četvrtini potpuno raspao. Svi igrači Cibone ušli su u igru, a pomalo smiješna situacija zbila se minutu i pol prije kraja susreta kada je gostujući trener Ivica Burić pozvao minutu odmora pri zaostatku od 23 koša razlike, a nakon nje zaostatak se povećao na 28.
Šarić je ponovo dominirao s 22 koša, deset skokova, četiri blokade (od kojih je, doduše, jedna bila čista silazna putanja) i dvije asistencije, po 14 poena dodali su Davor Kus i Siriščević, a 13 Arapović.

Kod gostiju najefikasniji je bio Domagoj Bubalo s 15 poena, Terry Smith dodao je 14, Katura 13.
Cibona – Jolly 93:65 (18:15; 41:32; 64:55)
Cibona: Šarić 22, Kus 14, Siriščević 14, Arapović 13, Mavra 3, Demo 2, Blassingame 2, Rozić 8, Junaković, Jagodić-Kuridža 12 (10 sk, 4 ul), Gabrić 3.
Jolly: Katura 13, Smith 14, D. Bubalo 15, F. Bubalo 8, Cinac 4, Kozić, Mrva 6, Surina 3, Vrsaljko 2, Gulam, prenosimo s portala Crosarka.

Iz kategorije: Sport