Datum objave: 14. Travanj 2014

Lucija Jurković Periša i Andrija Bašić najbolji šibenski sportaši u 2013.

Nina Medić
Nina Medić

Plivačica Lucija Jurković Periša iz Plivačkog kluba Šibenik i vaterpolist Andrija Bašić iz Vaterpolskog  kluba Šibenik proglašeni su najboljim šibenskim sportašima u 2013. godini.  Najbolja muška momčad je Dvojac bez kormilara Veslačkog kluba Krka u sastavu: Antonio Čoga i Josip Laća, dok je u kategoriji najboljeg ženskog sastava prvo mjesto odnio Ženski košarkaški klub Jolly JBS.

Na današnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša grada Šibenika održanoj u gradskoj vijećnici  najuspješnijim trenerom proglašen je Milan Radečić , trener Veslačkog kluba Krka, a dodijeljene su i plakete zaslužnim osobama i ustanovama u sportskoj djelatnosti: posthumno Nikoli Ninu Jelaviću i Urošu Radečiću, Blaž Marko Slavica  zaslužni je sportski djelatnik, dok je za rad s mladima kao sportski pedagog plaketu dobio  Miro Kotarac, Košarkaški klub Dražen Petrović. Ivana Jurica proglašena je najboljim sportskim novinarom. Priznanja su dodijeljena i perspektivnim sportašima koji su se dokazali u različitim sportskim disciplinama.

'Grad Šibenik grad je sporta i brojnih vrhunskih sportaša, a naš je cilj omogućiti im barem uvjete treniranja u njihovu gradu i na tome ćemo raditi.  Želim vam puno sportskih uspjeha uz poruku da ne zaboravite ni  obrazovanje kako biste izrasli u kompletne ljude', rekao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika prilikom dodjele priznanja sportašima, dodavši da su naši sportaši ono čime se ponosimo i u Šibeniku i u cijeloj Hrvatskoj.

Čestitke je sportašima uputio i zamjenik župana Zoran Smolić te predsjednik Zajednice sportova grada Šibenika Joško Jurić.

U ime svih nagrađenih sportašica i sportaša zahvalila se plivačica Lucija Jurković Periša.

 

FOTO: sibenik.hr

Iz kategorije: Sport