Ponedjeljak, 12 Prosinac 2011 01:00

Hrvatska lutrija donirala košarkašicama Jolly JB oko 40 000 kuna

Napisala: 
Hrvatska lutrija donirala  košarkašicama Jolly JB  oko 40 000 kuna

Donaciju  vrijednu  oko 40 000 kuna, namjenjenu nabavi  opreme za male košarkašice  KK Jolly Jadranska banka, uručio je  danas predsjedniku uprave tog kluba  Mirku Goreti  predstavnik  donatora, Hrvatske lutrije, Tomislav Svetina na prigodnoj svečanosti u hotelu Olimpija u Vodicama. KK Jolly JB drugi je od 12 odabranih klubova u Hrvatskoj koji su za svoje  omladinske programe u ovoj godini  dobili novac iz projekta "Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska lutrija za sportske škole" . Taj se projekt  provodi već nekoliko godina s ciljem da se pomogne razvoju sporta u manjim sredinama kako bi djeca sve više odaborala sporta kao svoju slobodnu aktivnost. Na današnjoj svečanosti, uz donatore te predstavnike Jadranske banke i Kluba, nazočni su bili i predstavnici Šibensko - kninske županije i županijskog Saveza sportova. Potporu ovom projektu dali su poznati hrvatski košarkaši te Biserka Petrović i Danko Radić, predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske. Josip Čop, glavni tajnik HOO -a preporučio je mladima bavljenje sportom  u čemu, kako je kazao, uz talent najveću ulogu igaju  trud i rad, a savjetovao im je i da se obrazuju i misle o tomu što će raditi nakon što završe sportsku karijeru.
Suradnja HOO i HL - e  podrazumjeva zajedničku pripremu i promiciju igre na sreću i instant lutrije Jurilica prodajom kojih se dio prihoda izdvaja za unapređenje sporta u manjim gradovima u  Hrvatskoj. Prodaja tih srećaka traje do 31. studenog 2012. godine.  Taj program započeo je 2006. godine. Prikupljeno je  2,1 milijun kuna,  a novac je podjeljen  omladinskim sportskim pogonima  u 21 hrvatskoj županiji.

Foto: Ante Baranić

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!