Datum objave: 15. Rujan 2011

Jolly Jadranska banka izgubio na Baldekinu od Splita

Diana Ferić
Diana Ferić

Košarkaši Splita pobijedili su sinoć u drugom finalnom susretu domaćine, novog prvoligaša Jolly Jadransku banku. Tako će protivnik Širokom u prvom izdanju finala Kupa Jadranske banke bit će prvoligaš s Gripa Utakmica je bila neizvjesna sve do posljednje četvrtine kad su gosti u samo pet minuta napravili seriju 17:2 i odlučili pitanje pobjednika, javlja portal šibenskisport. . Šibenski Amerikanac Ronald Ross dobro je otvorio susret. Osim četiri koša uspješno je razigravao svoju momčad koja je vodila 2:0 i 4:3. Vodstvo su nakon toga preuzeli Splićani, na krilima razigranog Ivana Mimice do kraja četvrtine stigli su do prednosti od 18:12, od čega je upravo Mimica postigao 11 koševa.
Najbolji kod domaćina bili su Ross s 19, Režić sa 16 i Josipović s 15 koševa. Na drugoj strani, s 21 košem najefikasniji je bio Mimica, a zapaženi su bili i Sobin s 13 koševa i deset skokova, odnosno Dijan s 11 i Babić s deset koševa.
U prvom susretu dana Široki je savladao Zadar rezultatom 66:44.
U utakmici za treće mjestoigra se danas u 17 sati, između epipa Jolly Jadranska banka i Zadra, a dva sata kasnije, u finalu, Široki i Split. Ovaj je turnir organiziran i kako bi se košarka vratila u Šibenik i Dalmaciju. 

Iz kategorije: Sport