Datum objave: 24. Kolovoz 2011

Dolazi li na Baldekin treći Petrović?

Diana Ferić
Diana Ferić

Očekuje se da će tijekom započetih priprema  ugovor s Košarkaškim klubom Jolly JBS koji se odnedavno zove Jolly Jadranska banka Šibenik potpisati Marko Petrović, sin slavnog Aleksandra Ace Petrovića i nećak košarkaške legende s Baldekina  Dražena Petrovića, prenosimo s portala Šibenski sport. Novi predsjenik tog kluba je Mirko Goreta, član  Uprave Jadranske banke.
Šibenčani su prvi tjedan priprema odradili na Baldekinu, gdje se našlo i nekoliko novih imena, piše portal Šibenski sport. Jollyju su pristupili Stipe Režić, doskorašnji član Splita, koji igra na poziciji beka šutera, zatim 212 cm visoki Denis Vrsaljko, te Toni Petani, play iz Zadra, koji je posljednju sezonu proveo u dresu Borika Puntamike. Uz spomenuti trojac na pripreme su stigla i petorica igrača koji su se pokušali nametnuti. Već nakon nekoliko treninga otpali su Nikola Korać, crnogorski play, koji je došao nedovoljno pripremljen, te Vedran Nakić, koji će sreću potražiti negdje drugdje. Novi petogodišnji ugovor s klubom potpisao je Neven Žerevica, Osječanin koji se školovao u Americi, a ugovor je potpisao i doskorašnji igrač Zrinjevca, Luka Katura. U šibenskom prvoligašu još očekuju dolazak jednoga playa, koji će prema svemu sudeći biti Amerikanac, čime bi roster za novu sezonu bio zatvoren. Spomenutim igračima treba dodati i one koji su prošle sezone iznijeli najveći teret ulaska u prvoligaško društvo. Ivo Josipović, Mate Mrva, Marko Sandrić, Tomislav Grubišić, Paško Vrlika i Siniša Petković i dalje su na raspolaganju treneru Anđelku Matovu, kojem u radu pomažu pomoćnici Krste Malenica i dojučerašnji kapetan Davor Vidačak, koji je imenovan za šefa omladinskog pogona.
Nakon provjera tjelesne pripremljenosti, i provjera u međusobnim susretima Šibenčani su  započeli s bazičnim pripremama.
“Tu se radi o pet, šest sati svakodnevnog treninga u dva turnusa. Ujutro je trčanje na Šubićevcu, a popodne radimo u dvorani”, kazao je za portal ŠIbenski sport Anđelko Matov.Budući da u Šibeniku vladaju nesnosne vrućine koje se vrte oko 40 celzijusevaca, Šibenčani večernji trening odrađuju u sportskoj dvorani hotela Olympia u Vodicama, koja je klimatizirana i pruža maksimalne uvjete za rad.

Iz kategorije: Sport