Srijeda, 09 Listopad 2019 10:32

Nakon velikog EMRT finala u Šibeniku danas počinje Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju

Napisala: 
Nakon velikog EMRT finala u Šibeniku danas počinje Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju

Tri dana nakon jedriličarskih uzbuđenja na finalnoj regati European Match Race Toura na kojoj je slavio švicarac Eric Monnin, a u ukupnoj poretku pobijedio Danac Emil Kjaer, u Šibeniku se nastavlja vrhunsko dvobojsko jedrenje. Ovoga puta u Krešimirov grad stiže dvanaest posada na Europsko prvenstvo (D-MARIN EUROSAF Match Race Open European Championship), čije će svečano otvorenje danas biti održano na tvrđavi Barone.

Na Europskom prvenstvu, koje će se dogoditi u organizaciji Wave Sailing centra, JK Val i D-Marin Mandalina, do 13. će listopada jedriti 12 posada, od kojih je deset pozvano na temelju plasmana na svjetskoj match race ljestvici, a dvije su posade (domaćeg kormilara Marka Smolića i bivšeg europskog prvaka, Francuza Peirre-Antoinea Morvana) dobile "wild card" pozivnicu.

Start prve utrke je u četvrtak, 10. listopada. Dvanaest kormilara koji će se boriti za europski vrh su: Eric Monnin (Švicarska), Maxime Mesnil (Francuska), Ettore Botticini (Italija), Partyk Zbroja (Poljska), Mati Sepp (Estonija), Dejan Presen (Slovenija), Simon Bertheau (Francuska), Vladimir Lipavsky (Rusija), Jeppe Borch (Danska), Emil Kjaer (Danska), Peirre-Antoine Morvan (Francuska) i Marko Smolić (Hrvatska).

Jedrit će se na brodovima klase Plateau i J70, a šibenski zaljev je jedna od rijetkih jedriličarskih arena na kojoj se utrke mogu pratiti s kopna, što jamči vrhunski doživljaj za sve ljubitelje ovog sporta. Nagrade će biti dodijeljene u D-Marinu gdje će biti smješten i Regatni ured.
 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!