Datum objave: 15. Lipanj 2018

Neven Spahija doveo Makabi do još jedne titule prvaka Izraela

Neven Spahija doveo Makabi do još jedne titule prvaka Izraela
Diana Ferić
Diana Ferić

Nevjerojatni 52. naslov prvaka Izraela (od 64 sezone ukupno) osvojili su košarkaši Maccabi Tel Aviva, koje s klupe predvodi Neven Spahija, dok je generalni menadžer kluba Nikola Vujčić. Oni su u finalu svladali Hapoel Holon s uvjerljivih 95-75. Maccabi je s 18 poena predvodio Cohen, dok je Tyus dodao 10 poena i 15 skokova.


Bio je to susret dvije prvoplasirane ekipe iz regularnog dijela sezone. Polufinale i finale igralo se po sustavu Final Foura, a prethodno je Maccabi bio bolji od Hapoela iz Tel Aviva s uvjerljivih 98-74, dok je Hapoel Holon teško svladao Hapoel iz Jeruzalema s 80-76.
Zanimljivo je da je ovo Maccabiju prva titula nakon sezone 2013/14, što je najduži period bez naslova prvaka u klupskoj povijesti. U spomenutom je periodu Hapoel Jeruzalem osvojio dva naslova, dok je prije dvije sezone Maccabi Rishon Le Zion osvoio svoju jedinu titulu u povijesti.
Jučerašnje slavlje bilo je posebno i za našeg Nikolu Vujčića koji je proslavio 40. rođendan, a od kluba je dobio i posebnu posvetu.
 

Iz kategorije: Sport