Datum objave: 11. Lipanj 2018

Jedriličari Vala prvi na prvenstvu u Šibeniku i treći na regati u Crnoj Gori

Jedriličari Vala prvi na prvenstvu u Šibeniku i treći na regati u Crnoj Gori
Diana Ferić
Diana Ferić

Iznimno uspješan bio je protekli vikend za članove Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika Posada JK Val u sastavu: Martin Petković, Juraj Radačić, Marko Smolić i Luka Piasevoli.
na domaćem 'terenu' osvojila Hrvatsku jedriličarsku ligu!

 

Tijekom Lige za valovce je nastupao i Marin Desabota, no zbog loma ruke propustio je finalnu regatu.


Riječ je o prvom ligaškom natjecanju u jedrenju u Hrvatskoj namijenjenom klupskim posadama. Jedrilo se u trodijelnom ciklusu na monotip jedrilicama, posadama su na raspolaganju tipe po četiri jedrilice Platu 25 i J70.


Jedrenje u šibenskom zaljevu bilo je iscrpljujuće. Odrađen je puni program za Zlatnu i Srebrnu skupinu, dakle 12 plovova po maestralu od prosječnih 15 čvorova.

Ukupan poredak je slijedeći: JK Val Šibenik, YC Kornati, JK Split, JK Neverin Čavle, JK Medveščak Zagreb, YC Zlarin, JK Primošten te JK Bura Makarska.

"Ozbiljno smo pruistupili ovome u organizacijskom smislu. JK Val, Wave Sailing Centar i D-Marin odradili su organizaciju na zbilja vrhunskom nivou. Također sam, kao trener, prezadovoljan i sportskim dijelom priče i Valovim osvajanjem prvog mjesta. Očito je jedriličarsko znanje u Šibeniku na svim razinama sve veće", rekao je trener valovaca, Teo Piasevoli.

Pobjednici i drugoplasirani na Hrvatskoj jedriličarskoj ligi ostvarili su mogućnost odlaska na kvalifikacije Lige prvaka, odnosno Sailing Champions League, što će najesen biti organizirana u St. Petersburgu, dok će se finale odvoziti u St. Moritzu.

Nešto stariji članovi JIK Val popeli su se na postolje u Crnoj Gori.

Naime, Teo Piasevoli, Simon Triva, Ante Jušić i Šime Markić su8 na regati iz ciklusa Match Race Super League osvojili brončanu medalju. Prva je bila francuska posada, a druga Poljska.

Regatu je organizirao Porto Montenegro Yacht Club, a to je ujedno bilo i Prvenstvo Crne Gore u dvobojskom jedrenju.

Iako je bilo predviđeno da se jedri tri dana posade su na moru proveli samo petak. Subota i nedjelja nisu iskorišteni zbog kiše i bonace, tako da su naši pokal osvojili zahvaljujući 3 pobjede iz 4 utrke.

Regata je iskorištena i za finaliziranje dogovora oko jedne velike match race regate kojoj će JK Val biti domaćin u rujnu.

 

Iz kategorije: Sport