Datum objave: 11. Travanj 2018

Troje šibenskih jedriličara startalo na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

Troje šibenskih jedriličara startalo na Europskom prvenstvu u Mađarskoj
Šibenik News
Šibenik News

Na mađarskom jezeru Balatonu počelo je Europsko juniorsko prvenstvo u klasi Laser Radial, gdje se takmiči 250 jedriličara iz cijele Europe, a hrvatsku reprezentaciju čini osam jedriličara i četiri jeriličarke. Jedriličarski klub Val iz Šibenika dao je troje reprezentativaca, tu su Roko Copić i Marko Smolić, a Val prvi put predstavlja i jedna jedriličarka. Radi se o Luciji Ružević, Amerikanki hrvatskih korijena, koja se prije dvije godine okitila naslovom juniorske prvakinje Teksasa u klasi Laser 4.7.

„Regata traje šest natjecateljskih dana, a mi smo došli dva dana ranije kako bismo se što bolje prilagodili jezerskim uvjetima“, rekao je trener valovaca, Teo Piasevoli. „Prognoza nam baš ne ide na ruku, prvi dan regate puhao je lagani vjetar, a kiša i sunce se neprestalno izmjenjuju.“

Roko Copić je po laganom sjevernom vjetru u prva dva plova ušao u prvih deset, no zbog jednog uranjenog starta plasman mu je ipak bio nešto lošiji. Marku Smoliću zbog njegove težine nije odgovarao lagani vjetar, trenutno se nalazi na 75. mjestu. Lucija Ružević je zasad 32. od djevojaka.

„Prvenstvo je tek počelo, ima još puno dana ispred nas. Prvo treba odraditi kvalifikacije i plasirati se u 'zlatnu skupinu'. Copić je pokazao da može odlično jedriti, Smolić će se dignuti čim dođu njegovi uvjeti, a i Lucija će iz regate u regatu biti sve bolja“, javlja Piasevoli.

Europsko prvenstvo u klasi Laser Radial na Balatonu traje do 14. travnja.

Iz kategorije: Sport