Datum objave: 26. Ožujak 2018

Roko Copić iz JK Val osvojio srebro na regati laseraša u Puli

Roko Copić iz JK Val osvojio srebro na regati laseraša u Puli
Diana Ferić
Diana Ferić

Roko Copić osvojio je srebrnu medalju i bio je najbolji Valov junior na regati za laseraše u Puli koja je bila ujedno i trening regata pred odlazak jedriličara iz JK Val na natjecanje na jezeru Garda u Italiji. Marka Smolića jedan bod dijelio je od trećeg mjesta.

 

U tri dana odjedrilo se šest plovova po slaboj i umjerenoj buri i levantu. S obzirom na nepredvidivost i oscilacije vezane uz buru, tako su oscilirali i rezultati.

Među radialima je bila i Valova "Amerikanka" Lucija Ružević. Ona se još prilagođava na uvjete na Jadranu, pa je završila kao šesta djevojka.

Ni Vice Jušić, koji jedri u Laseru 4.7, nije bio loš. On je završio regatu na 5. mjestu, dok mu je kolegica u klasi, članica JK Tijat Eleonora Borgin, finiširala kao 4. među djevojkama.

Nakon kraćeg odmora slijedi ukrcavanje trajlera i put pod noge. Danas Valovci kreću na drugu dionicu puta, a riječ je o nastupu na jezeru Garda gdje se očekuje da će na regati koja počinje u srijedu sudjelovati oko 300 juniora iz cijele Europe. Nakon ove turneje slijedi povratak doma i pripreme za odlazak Roka Copića i Marka Smolića na Europsko prvenstvo koje će početkom travnja biti organizirati na Balatonu.

Dok je trener Teo Piasevoli vodio lasere u Pulu, trener Martin Petković je otišao u Makarsku s mladim optimistima, no tamo se u planirana tri dana, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, nije se odjedrio niti jedan plov. Regata je bila kriterijska za regiju jug, a na osnovu dosadašnjih rezultata Mate Đaković i Jakov Paškov uspjeli su se kvalificirati u proljetni dio kvalifikacija za uvrštenje u reprezentaciju Hrvatske. Regate koje ih čekaju u proljetnom dijelu ovog ciklusa su u Splitu, Zadru, Poreču i Puli.
 

Iz kategorije: Sport