×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/25636
Datum objave: 11. Prosinac 2017

Uspješan nastup šibenskih jedriličara na zahtjevoj međunarodnoj regati u Puli

Uspješan nastup šibenskih jedriličara na zahtjevoj međunarodnoj regati u Puli
Diana Ferić
Diana Ferić

Regata "Sveti Nikola" u Puli bila je uspješna za šibenske jedriličare. U konkurenciji gotovo 600 natjecatelja, po hladnoći, jakim vjetrovima i na velikim valovima, u Puli su nastupili pobjednici nedavno održanog Kup Branka Iljadice Rape u Šibeniku: Marko Smolić i Roko Copić u klasi Laser Radial te Juraj Radačić u klasi Laser Standard.

Prognoza je bila loša, pa je trener Teo Piasevoli na put poveo najstarije tinejdžere, odnosno one koji su pobijedili prošli tjedan na Šibenskoj regati krstaša. U tri dana jedrena su četiri plova po hladnim i valovitim uvjetima.

Roko Copić ukupno je završio na drugom mjestu, nakon što je u cilj ulazio 1., 14., 2. i 4. Marko Smolić nije stigao do pobjedničkog podija, jer je drugog dana regate dobio virozu.

Juraj Radačić je u klasi Laser Standard bio četvrti što je sjajan rezultat. Iako je radio sve ulaze u cilj kao treći, diskvalifikacija zbog ranog starta u trećem plovu ga je udaljila s podija.

Regata "Sveti Nikola" u Puli je najveća regata u Hrvatskoj i međunarodnog je karaktera.
 

Iz kategorije: Sport