Subota, 28 Listopad 2017 12:09

Ivica Tucak dobio godišnju sportsku državnu nagradu "Franjo Bučar"

Napisala: 
Ivica Tucak dobio godišnju sportsku državnu nagradu "Franjo Bučar"

Ivica Tucak, selektor hrvatske vaterpolske reprezentacije i najtrofejniji šibenski sportaš dobitnik je godišnje državne nagrade za sport “Franjo Bučar”. Uz njega to su priznanje dobili i Deni Lušić, Dina Levačić, Edi Stipić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Jozo Jakelić, Luka Lončar, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin i Vlado Lisjak.
Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2017. godini dobili su Zdenko Zorko, Zina Urlić te posmrtno Zdravko Hebel

Ta je nagrada osnovana 1991. i najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području sporta, sportašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju sportsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj sporta. Državna nagrada dodjeljuje se u obliku medalje s likom Franje Bučara, posebne diplome i novčane nagrade.

Sve o Ivici Tucku možete pročitati u novom broju  internetskog časopisa Volim Šibenik.

https://issuu.com/volimsibenik/docs/vsibenik-24-interactive-final
 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!