Datum objave: 25. Listopad 2017

Joan Carrillo: Utakmica protiv Šibenika može biti jako komplicirana

Joan Carrillo: Utakmica protiv Šibenika može biti jako komplicirana
Diana Ferić
Diana Ferić

Hajduk sutra u 18 sati igra utakmicu Kupa protiv Šibenika, trener Joan Carrillo u najavi je rekao:
- Utakmica je to koja može biti jako komplicirana. Ne bismo smjeli raditi pogreške, ako bi došlo do toga, mogli bismo izgubiti jako dobru priliku. Šibenčani su u zadnjim utakmicama poboljšali defanzivnu liniju, bit će kao ekipa jako motivirani. Najvažnije je da pokađemo žar u toj utakmici, vrlo je važno da zadržimo visok nivo koncentracije i motivacije u ovom dvoboj, piše dalmatinskiportal.
O tome tko će biti na raspolaganju je kazao:
- Dolazimo nakon teške utakmice s Dinamom i prije gostovanja protiv Slaven Belupa. Mislim da ću voditi momčad koja će biti spremna, jako respektiram važnost utakmice. Možda neće igrati isti kao protiv Dinama, ali izvest ću na teren najbolju moguću momčad. Ne možemo računati na Juranovića i Teklića koji je isključen u utakmici druge momčadi.
- Što se tiče terena, očekujem da će biti suh zbog bure, a proučio sam njihove dobre strane i znam da imaju kvalitetu. Igraju prilično solidno. Mislim da svoju igru fokusiraju više preko bokova.
- Znam da za nas taj teren može biti jako težak. Analizirao sam utakmicu koju smo mi pobijedili u Šibeniku, Teklić je tada razbio njihove linije, Jandrek također, ali tu utakmicu je Šibenik bio nekoordiniran u obrani. U zadnjih pet utakmica Šibenik je pokazao vidan napredak u defenzivi, osvojili su i više bodova, a utakmice koje su izgubili, poraženi su minimalnim rezultatom.
Upitan je o nazočnosti predsjednika mađarskog saveza, odnosno je li ga ovaj kontaktirao...
- Osobno nemam nikakvih kontakata s tim gospodinom, jedino što me zanima je Hajduk. Imam ugovor i samo me to interesira. Želim dati najbolje za momčad i naše navijače.
Potom je pojašnjeno da je on bio u loži kao predsjednik uprave OTP banke, a nakon toga je Carrillo još jednom objašnjavao situaciju oko Dinama, gdje je još jednom istaknuo kako je zadovoljan reakcijom momčadi u završnici nakon što su primljena dva pogotka. Suđenje nije spominjao, već čak tri dobre situacije koje je Hajduk imao u zadnjim minutama, što ga kao trenera čini sretnim.
- Ono što vidim je zadovoljstvo da igrač kao što je Modrić, koji je iz ovog kraja, može podići moral kada se vidi da igrači mogu doći do tog levela. I to nije iznimka, mnogi hrvatski igrači igraju važnu ulogu u najjačim ligama, što nije slučajnost. To je i za nas važno, to će dovesti do još većeg napretka naših igrača.
Na pitanje ostaje li Said u drugoj momčadi je odgovorio:
- Donijeli smo tu internu odluku, ima nekoliko stvari vezano za tu situaciju i on će i dalje trenirati s drugom momčadi.

Upitan je i hoće li na Šubićevcu koristiti igrače iz druge momčadi, koja je tamo pobijedila sa 3:0.
- Pratimo razvoj svakog igrača u drugoj ekipi, koja ima važnu utakmicu u Zagrebu. Treba biti oprezan s mladim igračima, ali računamo na njih, pratimo njihove treninge i utakmicu, a nesreća je što je Teklić dobio žute kartone.
- Naš sistem igre je jako ofenzivan. Trebali bismo malo promijeniti taj čip, recimo u Italiji se zadnjih desetak minuta i ne igra nogomet. Ono što si radio 90 minuta, nemoj izgubiti u zadnjih pet minuta. Kad smo to analizirali, govorimo o koncentraciji, fizičkoj spremi i ispravnom stavu, čvrstini u zadnjim momentima.

Zadnje pitanje je bilo osjeća li pritisak uoči Kupa, s obzirom da je njegov prethodnik smijenjen poslije ispadanja u prošloj sezoni.

- Za biti trener Hajduka trebate znati podnositi presing, mislim da se s tim dobro nosim. Kad govorimo hoću li i dalje biti trener, to ne ovisi o meni i o tome se neću brinuti. Ja ću raditi isto kao kad smo pobijedili u Maksimiru. Govoriti u nekim pretpostavkama meni ne koristi, a također ne koristi ni momčadi. I također bih htio zahvaliti i vama novinarima jer ste prenijeli da sav presing bude na meni, a ne na igračima. I mislim da je momčad dobro reagirala i pokazala visok nivo igre. Pred nama je Kup i trebamo i dalje napredovati. Trebamo razmišljati o utakmicama ispred nas, a kada prođe ovaj tjedan, onda ćemo opet analizirati. Kao što je vaš kolega pitao o mogućem prelasku u Mađarsku, moj fokus i cilj je samo Hajduk i nisam koncentriran na druge stvari. Na kraju se želim javno zahvaliti mojim igračima i našim navijačima. Kao trener sam se osjećao ponosan na njih! Ima situacija kada osjetiš tu atmosferu na terenu, osjećaš se ushićenim zbog žara kojega ti daju navijači. Ako ja to osjećam, onda isto tako to osjećaju i naši igrači.

 

Iz kategorije: Sport