Datum objave: 12. Rujan 2017

Predrag Šarić opleo po sinu Dariju zbog njegovih reakcija nakon poraza s Rusijom na Eurobasketu

Predrag Šarić opleo po sinu Dariju zbog njegovih reakcija nakon poraza s Rusijom na Eurobasketu
Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija ispala u osmini finala Eurobasketa od Rusije priča dana postao je 23-godišnji Dario Šarić koji je odigrao jednu od svojih najlošijih utakmica u karijeri. Njegov otac Predrag, nekada vrlo dobar igrač, tportalu je dao svoje viđenje novog košarkaškog debakla uz dodatak da sina nije štedio.

Poraz Hrvatske 101:78 od razigrane Rusije, koju je predvodio Aleksej Šved s 27 koševa i 12 asistencija, 58-godišnji Predrag Šarić vrlo je emotivno doživio. Bio je uvjeren u pobjedu, a na koncu se dogodio - debakl!
'Nisam spavao dva dana. Još uvijek ne mogu doći sebi', kazao je temperamentni Šibenčanin.
Komentar predsjednika Ruskog košarkaškog saveza Andreja Kiriljenka, koji smatra kako je Andrej Voroncevič najzaslužniji za to što je Dario Šarić tako loše igrao (šut iz igre 3-13, dva skoka), uopće ga ne zanima.

Reakcija Darija Šarića nakon poraza od Rusije sve je neugodno iznenadila!
'OK, čuvali su ga dobro većinu utakmice, ali nije razlog Voroncevič! Ovu utakmicu izgubili smo zbog loše obrane na Švedu koji nas je uništio. Pomoćni trener Hrvatske Dražen Orešković prošle sezone u Himkiju je radio sa Švedom, tako da mu zna sve loše strane i umjesto da ga uspore naši obrambeni specijalci Tomas i Ramljak, on nam u prvih nekoliko minuta ubaci 11 koševa! Drugi krivac je moj sin Dario Šarić, kod kojeg nikakvu energiju nisam vidio. Podbacio je u napadu, uzimao je neke šutove koji nisu uobičajeni za njega, a uz sve to nije pomagao u obrani. Jednostavno nije igrao kako zna', bez dlake na jeziku rekao je Predrag Šarić.

 

Vaš sin Dario nakon utakmice teško je primio kritike i rekao kako 'misli da je odigrao korektnu utakmicu'. Kako to komentirate?
'Ma pustite te njegove floskule o korektnoj utakmici, to mu nije trebalo. Nije bio na nivou kada je bilo najvažnije i tu završava svaka priča. Dario se jučer (ponedjeljak) vratio u Hrvatsku, ali još se nismo čuli ni vidjeli, tako da ne znam što mu je bilo. Pa imali su dva dana odmora prije Rusije i dovoljno vremena za pripremu i onda su odigrali ovako loše. Ma što loše, katastrofa!'
Dario je pukao i otišao bez riječi u svlačionicu na pitanje novinara koji su ga podsjetili kako je loše odigrao i u porazima od Srbije prošle godine u Riju te na prošlom Eurobasketu protiv Češke?
'Bio je nervozan cijelu utakmicu i loše raspoložen. To sam odmah vidio, a zašto je to bilo tako, zbilja ne znam. Činjenica je da je Dario ključne utakmice, koje su mu novinari spomenuli, jako loše odigrao. Ako je bio umoran, pitam ga od čega? Svi mu godinama titramo da će sve biti dobro, ali ovo nije dobro! Pa Dario ima 23 godine i ne možemo ga više čekati!'
 

Iz kategorije: Sport