Datum objave: 05. Lipanj 2017

Djevojke sz šibenskog kickboxing kluba Dalmatino osvojile zlato na Prvenstvu Hrvatske

Djevojke sz šibenskog kickboxing kluba Dalmatino osvojile zlato na Prvenstvu Hrvatske
Diana Ferić
Diana Ferić

Članice kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika Snježana Prgomet (-48 kg) kod seniorki i Karmelu Makelja (-60 kg) kod juniorki osvojile su zlato na Prvenstvu Hrvatske koje je održano u Benkovcu, a na turniru je nastupilo 93 natjecatelja iz 50 klubova.

 

„Snježani je to bio tek drugi turnir, a veliki trud i rad urodio je plodom, odnosno nastupom u finalu na ovom prvenstvu Hrvatske. Protivnica je bila Marta Mikulčić iz Zagreba. Meč je samo u prvoj rundi protekao u neriješenoj razmjeni udaraca, dok druga i treća runda odlaze na stranu Snježane koja pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca, te osvaja zlatnu medalju i prvo mjesto“, kaže trener Damir Lambaša.

 

Karmela Makelja je bila bez konkurencije. Ona je u juniorskoj konkurenciji bila prijavljena u svojoj kategoriji do 60 kg, ali su protivnice odustale od borbe s njom, te joj nije preostalo ništa nego da se okuša u kategoriji do 65 kg. Karmela je i u toj kategoriji pokazala superiornost i sa stvarno ogromnom bodovnom razlikom porazila protivnice i u polufinalu i u finalu. U polufinalu je to bila Laura Meštrović iz splitskog Pitbulla, a u finalu Šejla Omičević koja nastupa za Osijek, inače vrlo iskusna borkinja koja čak ima i nekoliko profesionalnih mečeva. Dogovor s trenerom je bio da se nikako ne ulazi u klinč ili stoji preblizu protivnice koja je znatno teža od Karmele. Borba je završila velikom bodovnom razlikom i zlatnom medaljom.

Natjecateljice je na natjecanju vodio trener Damir Lambaša, a vođa puta bio je predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Natjecateljice Dalmatina očekuje kratka pauza od natjecanja, a onda slijede pripreme za predstojeći nastup u sastavu reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu koje će biti u Budimpešti krajem listopada

Iz kategorije: Sport