Datum objave: 22. Svibanj 2017

Male šibenske ritmičarke osvojile 4 medalje na regionalnom natjecanju održanom u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugo kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici –Regije Jug održano je u subotu 20. svibnja su sportskoj dvorani na Meterizama. Dvoranu su preplavile male i malo veće gimnastičarke u svjetlucavim kostimima, s profinjenim pokretima i vježba s i bez rekvizita unoseći čaroliju ritmičke gimnastike. Nastupile su članice KRG Sirena iz Zadra, KRŠG Rusulice iz Trogira, KRŠG Floramye iz Splita, GK Dišpet iz Šibenika, KRG Nebo iz Šibenika i GK Šibenik – Dalmacija iz Šibenika,a natjecale su se u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji , kao i u mlađim kadetkinjama i mini kategoriji, u rasponu od pet do 20 godina.

Ella Magdić u juniorskoj kategoriji osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju pokazavši besprijekornu sinkronizaciju, čime je osvojila sudce.

Karla Jakovljević također u juniorskoj kategoriji popela se do 2. mjesta i pa je dobila srebrnu medalju.

U kategoriji kadetkinja Tonka Sladoljev osvojila je 2. mjesto i srebrnu medalju.

U najmlađoj kategoriji mini, Mia Nakić plasirala se je 3. mjesto i dobila brončanu medalju.

„Moramo reći da smo iznimno zadovoljni nastupom naših natjecateljica i njihovim plasmanima , sretni smo jer smo ostvarili svoje ciljeve jer smo na Državno natjecanje plasirali čak 19 natjecateljki i to redom: Mia Nakić, Laura Škugor, Cvita Skorić, Gabriela Jakovljević, Iva Nakić, Gabriela Perković, Nika Bujas, Tonka Sladoljev, Mia Džapo, Dora Jurčević, Valentina Mateša, Karla Vodopija, Leonora Mamić, Ella Magdić, Karla Jakovljević, Aneta Unić, Leona Jurković, Magdalena Mandić i Hana Samardžić, Drago nam je što su svi vidjeli plodove rada ovih djevojaka, koje zaista daju sve od sebe“, kažu z GK Dišpet.

Nova dokazivanja ritmičarke GK Šibenik – Dalmacije imaju 3 lipnja na Državnom natjecanju koje će se održati u organizaciji GK „ Šibenik – Dalmacija“ u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku.

Iz kategorije: Sport