Petak, 19 Svibanj 2017 08:17

Dvojica veslača Krke i trener Radečić na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Napisala: 
Dvojica veslača Krke i trener Radečić na Europskom prvenstvu u Njemačkoj

Dvojica veslača šibenske Krke i to Frane Filip Garma i Luka Gojanović-Rakić s Fabiom Ipšom iz pulske Istre, Ivanom Grgićem iz osječkog Iktusa i Lukom Balekom iz splitskog Gusara sudjelovat će u četvercu s kormilarom na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati 20. i 21. svibnja u Krefeldu, u Njemačkoj. Trener im je Milan Radečić, trener Krke.

Prema izviješću trenera Radečića, posada je proteklih nekoliko dana zajedničkih priprema obavljenih na Jarunu iskoristila za usklađivanje zaveslaja u visokom - regatnom tempu. Postignute brzine su vrlo dobre i obećavaju da će naš četverac biti ravnopravan suparnik vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, tim prije što je i prijateljska atmosfera među članovima posade na najvišoj razini. U Njemačku su otputovali jučer.

Inače, na tom natjecanju u osam disciplina sudjelovat će šest veslačica i 18 veslača iz Hrvatske.

Krefeld je grad od 235 tisuća stanovnika, osnovan 1105. godine, a nalazi se nedaleko granice s Nizozemskom, na lijevoj obali rijeke Rajne, u saveznoj državi Sjeverna Rajna – Westfalia, a tijekom 18. i 19. stoljeća bio je poznat kao "Grad svile". Regatna staza nalazi se na jezeru Elfrather (E-see) koje je nastalo 1970. godine iskopavanjem šljunka za potrebe izgradnje auto-ceste A57, a ispunjavaju ga podzemne vode. Riječ je o velikom rekreacijskom središtu stanovnika Krefelda i okolice.
 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!