Datum objave: 23. Travanj 2017

Karting natjecanje i revijalna utrka u Crnici još jednom potvrdili popularnost tog sporta

Diana Ferić
Diana Ferić

Koliko je važno da opstane šibenski karting klub i da se više ne smije zasnivati samo na naporima nekolicine entuzijasta na čelu s Bojanom Cinottijem pokazalo je današnja prva Nagrada Šibenika u karting kronometru u disciplini K11 koja je okupila ekipe iz cijele Dalmacije, a održana je u sportskom centru Ljubica. taj je sport posebno popularan među najmlađim naraštajima.


Pehare je najboljima podijelio šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Prvo mjesto osvojio je Karlo Utrobičić iz Omiša, drugi je bio Antonio pedo iz Dubrovnik racing klub, a treći Ivan Petrušić iz Župe Dubrovačke.

Poslijepodne se vozila revijalna utrka. Nadmetale su se ekipe šibenskih rekreativaca među kojima su i viđeniji ljudi iz  javnog života u -Leteći Šnicli, Grad Šibenik, Bajkeri, Sportski, Poznate žene i Veseli dječaci. U  ekipi Grada Šibenika bio je i gradonačelnik Burić no ona se nije dobro plasirala.

Od žena je danas najbrže vozila Anita Lugović koja je iza sebe ostavila i missicu Maju Spahiju, a njen suprug Ivan Lugović bio je najbrži u kategoriji 'lakši muškarci', dok je u kategoriji težih prvo mjesto odnio Toni Lacmanović, piše Šibenik In.

Udruga Karting klub Cina Racing Kart , kao što je poznato, prikuplja novčanu pomoć da bi stekla uvjete da postane članom Hrvatskog auto i karting saveza stoji 6 000 kuna. Bez toga nema pravo na financiranje iz lokalnog budžeta namijenjenog sportskih klubovima i udrugama.

 

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Sport