Datum objave: 18. Travanj 2017

Šibenska jedriličarka Katja Frua treća među ženama na Olympic Sailing Week -u

Diana Ferić
Diana Ferić

Mlada Šibenčanka Katja Frua, članica JK Val osvojila je treće mjesto za žene na Olympic Sailing Week-u u Splitu, jednoj od regata s najambicioznijim nazivom u Hrvatskoj za sve podvrste klase laser . U Ukupnom poretku je bila deveta.
Drugo mjesto među ženama osvojila je Eleonora Borgin iz susjednog nam JK Tijat, dok je najbolja djevojka bila Crnogorka Irina Kusovac.

Šibenčani su imali predstavnike u laserima 4.7 i laserima Radial.

Uvjeti na moru su dozvolili održavanje samo četiri jedrenja u svim klasama, a članovi Vala su imali dosta dobre rezultate.
Klupska perjanica u laserima 4.7 Roko Copić, zbog odlaska na Europsko prvenstvo iste ove klase preskočio je nastup u Splitu, pa boje Šibenika u muškoj konkurenciji branio samo mladi Marin Golem.

 

Među 15 svojih vršnjaka i plasirao se na 13. mjesto. Zato smo među djevojkama imali mnogo bolji rezultat, a to je 9. mjesto u ukupnom plasmanu Katje Frua, odnosno 3. mjesto među djevojkama!
Lasera Radial se skupilo 19. Među njima je naš bio Valovac Marko Smolić. Njemu je to bila prva regata nakon pauze uzrokovane zdravstvenim razlozima. Zbog njih je propustio i nastup u Luganu na Europa Cupu, pa u Splitu nije bio u optimalnoj formi. Unatoč tomu završio je na visokom 5. mjestu, a moguće da bi završio i na višoj poziciji da nije bilo jednog prestupa na “crnoj zastavi”.

Šibenske jedriličare jeu Split vodio Martin Petković.

 

Iz kategorije: Sport