Datum objave: 20. Ožujak 2017

Veliki uspjeh županijskih veslača u Zagrebu:Članovi VK Krka i VK Dupin vratili se s medaljama oko vrata

Šibenik News
Šibenik News

Veslački VK Krka iz Šibenika pod vodstvom trenera Milana Radečića osvojili su prvo i treće mjesto na Proljetnoj daljinskoj regati u Zagrebu. Regata je održana proteklog vikenda, a mlađi junior skifist Nino Perišić osvojio je prvo mjesto, dok su njegove klupske kolege, Krkin juniorski dvojac 'bez' u sastavu Luka Gojanović - Rakić i Frane Filip Garma zauzeli treće mjesto.

 

Bio je to posljednji test prije iznimno važne Croatia Open Regate.

 

- Trener Radečić bio je zadovoljan veslanjem obje posade, a ono što mu je izazivalo nedoumice je činjenica da se njegova štoperica i službeni rezultati ni blizu nisu poklapali ni kod dvojca ni kod skifa. Kao kuriozitet kažimo da je trenerova štoperica izmjerila da je Nino prvih 500, od ukupno 4000 metara kolika je udaljenost koju su morali odveslati mlađi juniori, prevalio za sjajnih 1:40 što je vrijeme koje je na istoj udaljenosti ne tako davno trebalo seniorskom četvercu „sa“! I dok je Nino veslao po bonaci, dvojci su, prema trenerovim riječima, veslali u uvjetima vrlo jakog vjetra u bok po kojem se trebalo snaći bolje nego što su Frane i Luka & Co. to, po isto takvom vjetru, učinili u osmercu lani na Svjetskom prvenstvu održanom u Nizozemskoj - objašnjavaju iz trofejnog kluba.


- I mi veslački navijači zadovoljni smo kad je trener zadovoljan, a što se tiče štoperice ona i onako nije važna jer koliko tko zaista vrijedi, dakle izvan hrvatskih okvira, pokazat će se već za tri tjedna u uvijek jakoj i brojnoj međunarodnoj konkurenciji koja će se naći na spomenutoj regati „Croatia Open“. Kao zanimljivost istaknimo da je u utrci seniorskih skifova olimpijski prvak Martin Sinković bio brži od Damira Martina srebrnog s Olimpijskih igara održanih lani u Brazilu - podsjeća Dražen Crnogača, predsjednik VK Krka.


Iduće subote, ako vrijeme dopusti, održat će se u akvatoriju šibenske luke regata za „Kup Dalmacije 2017.“ na kojoj Luka i Frane neće moći nastupiti jer opet po pozivu izbornika moraju provesti vikend u Zagrebu što je jako dobro kada se zna koliko su malo zajedno.


- Istaknimo na kraju da nam je uvijek zadovoljstvo istaći dobar rezultat naših veslačkih susjeda iz Tisnog: na istom natjecanju Frane Gabre, mladi član tamošnjeg V.K. "Dupin", u odmjeravanju snaga čak 15 juniorskih samaca zauzeo je drugo mjesto i to samo dvije sekunde iza pobjednika - sportski su se pohvalili s rezultatima svojih županijskih kolega.

Iz kategorije: Sport