Datum objave: 07. Veljača 2017

Pred Šibenikom je da opravda ukazanu čast: Na korak do početka European Match Race Toura 2017

Pred Šibenikom je da opravda ukazanu čast: Na korak do početka European Match Race Toura 2017
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Od četvrtka do nedjelje, odnosno od 9. do 12. veljače Šibenik će se na terenu dokazati kao domaćin jedne od najjače i najprestižnije međunarodne regate dvobojskog jedrenja – European Match Race Tour 2017.

 

Prvenstvo se otvara upravo u Šibeniku, a tijekom sezone održat će se u još samo sedam svjetskih gradova i to Tivtu, Beču, Monaku, Ragusi, Kopenhagenu, Ploenu te u Raveni gdje će biti i finale.


Na otvorenje sezone u Krešimirov grad stiže deset posada šest nacija, a među njima dvije hrvatske od kojih jednu vodi Teo Piasevoli, ujedno i sportski direktor Jedriličarskog kluba Val koji uz Wave Sailing center a uz podršku Turističke zajednice grada Šibenika i gradske uprave, organizira domaćinstvo.


- Organizirati ovakav event u svijetu jedrenje je zaista velika čast i mislim da moramo opravdati ukazanu čast. Zato smo dali sve od sebe da to izvedemo na pravi put i da natjecateljima pružimo gostoprimstvo i maksimalne uvjete za jedrenje – kazao je Denis Marinov, predsjednik odbora.


Ponos zbog povjerenog domaćinstva i skorašnjeg početka utrke nije krio ni sam Piasevoli koji je šibensku luku gdje će se regata održavati nazvao posebnom tribinom za sve posade koje ovdje dođu.

 

Četverodnevni program zbog kojeg će oči svijeta sporta biti okrenute Šibeniku počinje u četvrtak, 9. siječnja, jutarnjim službenim treningom, registracijom posada te ceremonijom otvorenja u Gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati.

 

Start regate najavljen je za petak, 10. siječnja, s početkom u 10 sati čemu prethodi registracija posada te sastanak skipera.

 

Subota, 11. veljače, podrazumijeva ponovni sastanak skipera i start regate, a slično će se nastaviti završnog dana, u nedjelju, 12. veljače, za kada će organizirana i dodjela odličja nakon završetka svih utrka.

 

- U predsezonsko, tmurno vrijeme u veljači kada se gotovo ništa ne događa, dolazak jedriličara iz Europe u naš grad bit će nešto spektakularno. Naravno, ovo je tek početak i nastojat ćemo da se održava svake godine u Šibeniku, da napravimo jedan kontinuitet – najavio je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

 

Sličnog je stava gradonačelnik Željko Burić koji u elitnom sportskom događanju, kao i sportu samom vidi odličnu promociju Krešimirovog grada na turističkoj mapi svijeta.

 

 

Naslovna fotografija: Wave Sailing Center
 

Iz kategorije: Sport