Datum objave: 10. Prosinac 2016

FOTO&VIDEO: Svi za jednog: Dvjestotinjak biciklista vozilo za Evu i njenu obitelj

FOTO&VIDEO: Svi za jednog: Dvjestotinjak biciklista vozilo za Evu i njenu obitelj
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Dvjestotinjak zaljubljenika u biciklizam i ljudi dobre volje sudjelovalo je u šibenskoj biciklijadi Đir za Evu s ciljem da pomognu obitelji Rožajac čija se trogodišnja kćer od kraja studenog nalazi na eksperimentalnom liječenju u bolnici Bambinu Gesu u Rimu, u Italiji.

 

 

 

Dok malena Eva hrabro podnosi bolničke dane, Šibenčani i cijela Hrvatska zbili su redove u namjeri da pomognu kako god mogu. Sa startom na šibenskoj rivi i s ciljem na istom mjestu, sudionici biciklijade, kojoj je svoj  veliki doprinos dalo 12 klubova XTC Zimske lige, imali su samo jednu poruku za djevojčicu i njenu obitelj. 

 

- Eva, ti si naše dijete! Rimom nećeš hodati sama! Šibenik je s tobom! - poruka je odaslana iz Krešimirovog grada. 

 

 

 

Zima ovog prosinačkog jutra nije pokazala svoje zube, a sunčano vrijeme bez traga vjetru uvelike je pomoglo održavanju humanitarne biciklijade čiji će iznos prikupljen od startnine (20,00 kuna) biti uplaćen na žiroračun obitelji za liječenje malene Eve. 

 

 

Da sudionici biciklijade ne bi ostali gladi, a i da se nagradi njihova volja da pomognu pobrinulo se Udruženje obrtnika grada Šibenika koji je spremilo obroke za velike i male ljude dobrog srca. 

 

 

 

 

 

Video

Iz kategorije: Sport