Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 10:29

Island oduševio poklonike nogometa, za sve 'kriv' kninski trener Željko Sanković

Napisao: 
Island oduševio poklonike nogometa, za sve 'kriv' kninski trener Željko Sanković

Islandsko nogometno čudo na Europskom prvenstvu trajalo je do jučer. Reprezentacija Francuske nije dozvolila iznenađenje i pobijedila je vikinge s Islanda rezultatom 5 : 1.

 

Usprkos porazu reprezentacija Islanda ostala je najveće i najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg nogometnog prvenstva Europe, a osvojila je simpatije nogometnih navijača širom svijeta.

 

Za nas je zanimljivo da je u stvaranju Islandskog nogometnog čuda sudjelovao i stvarao Kninjanin Željko Sanković, nekadašnji trener mladih kategorija NK Dinara.

 

Sanković je 1998. godine otišao u posjet rodbini na Island, da bi se na kraju zadržao mnogo druže budući da je s tamošnjim nogometnim trenerom Gudjohnsenom otvorio prvu islandsku nogometnu Akademiju. Islandski mediji hvale našeg Sanković, a uz ostale zasluge pripisuju mu da je stvorio najboljeg islandskog nogometaša Kolbeinna Sigtorssona.

 

Kao nogometaš Sanković je, prije trenerske karijere, u Hrvatskoj bio nogometaš Dinare, Hajduka i Trešnjevke, a kao dječak igrao je i za U-17 reprezentaciju bivše Jugoslavije. Kao trener Sanković je radio s mlađim kategorijama Hajduka i Dinama, a trenirao je nekoliko klubova na Cipru.
 

Objavljeno u Sport i rekreacija
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!