Datum objave: 04. Srpanj 2016

Island oduševio poklonike nogometa, za sve 'kriv' kninski trener Željko Sanković

Šibenik News
Šibenik News

Islandsko nogometno čudo na Europskom prvenstvu trajalo je do jučer. Reprezentacija Francuske nije dozvolila iznenađenje i pobijedila je vikinge s Islanda rezultatom 5 : 1.

 

Usprkos porazu reprezentacija Islanda ostala je najveće i najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg nogometnog prvenstva Europe, a osvojila je simpatije nogometnih navijača širom svijeta.

 

Za nas je zanimljivo da je u stvaranju Islandskog nogometnog čuda sudjelovao i stvarao Kninjanin Željko Sanković, nekadašnji trener mladih kategorija NK Dinara.

 

Sanković je 1998. godine otišao u posjet rodbini na Island, da bi se na kraju zadržao mnogo druže budući da je s tamošnjim nogometnim trenerom Gudjohnsenom otvorio prvu islandsku nogometnu Akademiju. Islandski mediji hvale našeg Sanković, a uz ostale zasluge pripisuju mu da je stvorio najboljeg islandskog nogometaša Kolbeinna Sigtorssona.

 

Kao nogometaš Sanković je, prije trenerske karijere, u Hrvatskoj bio nogometaš Dinare, Hajduka i Trešnjevke, a kao dječak igrao je i za U-17 reprezentaciju bivše Jugoslavije. Kao trener Sanković je radio s mlađim kategorijama Hajduka i Dinama, a trenirao je nekoliko klubova na Cipru.
 

Iz kategorije: Sport